Najnovije vesti

KREĆE NOVA SEZONA EMISIJE “EXPLOZIV”: Od večeras, svakog radnog dana u 18.50 na TV Prva
Foto: TV Prva Promo

KREĆE NOVA SEZONA EMISIJE “EXPLOZIV”: Od večeras, svakog radnog dana u 18.50 na TV Prva

TV šou

Priče o zaboravljenim herojima, običajima, najpoznatijoj proročici, čudesnim ljubavima, guruima i neobičnim ljudima

Nova, dvanaesta sezona jedne od omiljenih emisija “EXploziv” počinje danas i emitovaće se radnim danima u 18.50 na Prvoj televiziji. Kao i prethodnih godina, urednički I novinarski tim radio je punom parom tokom leta. “U potrazi za dobrim, zanimljivim I životnim pričama putovali smo kroz Srbiju ali I region. Išli smo stazama kovid turista u Grčku, Albaniju I Crnu Goru i proveravali kako su leto pod maskama proveli putnici ali i domaćini. Ko se dobro proveo, ko je zaradio, a ko izgubio saznaćemo u serijalu koji je spreman”, napominje urednica emisije Marija Prebeg.

Ekipa EXploziva je u Bugarskoj istraživala tvrdnje da je Vanga, osim što je bila proročica, bila i bliska saradnica obaveštajne službe. Saznaćete da crkva ne spori njene moći i čuti ispovest čoveka koji joj je bio vozač godinama i svedok njenim poslednjim danima ali i ko je sve Vangi dolazio " na noge" moleći je da zaviri u budućnost.

Reporteri su bili i u Bosni odakle donose niz zanimljivih priča. Upoznaćete čoveka koji već godinama u svom dvorištu gaji dva odrasla medveda. Saznaćete i kako je jedan čovek dvadeset godina živeo kao Omer da bi tek tada shvatio da mu je pravo ime Dragoljub i da je Srbin.

“Videćete i kako je jedan Vojin zbog ljubavi stvorio arhitektonsko čudo. Ipak, ono što nas čini ponosnim, kako ističe urednik emisije Dejan Vučenović, jeste dokumentarni film o zaboravljenom heroju Draganu Ciganu, čoveku koji je 2007. godine u Italiji skočio u more i spasio dvoje dece sigurne smrti. Pošto je bio neplivač, udavio se. Razgovarali smo sa njegovom ženom i dvoje dece, sa njegovim prijateljima. Tragamo za spasenom decom, koja su danas odrasli ljudi i za njihovim roditeljima”.

Exploziv je na Kosovu istraživao i šta je to podruga. Ako žena nije mogla da rodi dete, muž je imao pravo da dovede drugu ženu koja bi mu rodila decu. Svi su živeli složno pod istim krovom. Verovali ili ne, pronašli su poslednje učesnike i svedoke ovo običaja.

Energetska pića odnose prve žrtve širom sveta. Novinari su istraživali šta se u njima zapravo nalazi. U Srbiji i svetu veoma je aktivno crno tržište umetnina, slika, arheoloških predmeta, ikona. U serijalu, koji ćete gledati od danas, saznaćete ko su naručioci, a ko izvršioci krađe, kako se određuje šta će biti meta lopova, kome, kako i za koliko se ukradeno prodaje, šta radi policija, a šta carina...

U manastiru Mileševa reporteri EXploziva tragali su za odgovorom da li je ikona Belog anđela zaista sprečila jednu Italijanku, NATO pilota, da izruči tovar bombi sa osiromašenim uranijumom na našu zemlju.

Od velikog broja priča na koje su veoma ponosni, urednički tim izdvaja i onu o atraktivnoj ruskoj snajki koja na Cetinju cepa drva u bikiniju, o jedinstvenom prirodnom fenomenu u Evropi koji postoji u Srbij, reci koja teče uzbrdo, o veštačkom mesu kao hrani budućnosti, o studenstkoj prostituciji, krčenju šuma, misterioznim kuglama kod Prijepolja, životu sa bipolarnim poremećajem...

“Novu, dvanaestu sezonu, otvaramo istraživačkom pričom o tome ko su gurui naših uspešnih ljudi. Saznaćete ko je duhovni učitelj Novaka Đokovića ali i ko je čuveni Mohanđi. ​I narednih meseci pričaćemo vam važne, zanimljive životne priče. One koje nikada neće biti glavna vest u nekom dnevniku ali sigurno one koje ćemo zapamtiti na kraju dana ili prepričati nekome. U novoj sezoni, jedne od omiljenih televizijskim emsija, i dalje od malih vesti i pravimo velike ljudske priče jer ono što se danas dogodilo nekome, već sutra može i nama. Došlo je novo vreme u kome nije samo dovoljno odgovoriti na pet čuvenih novinarskih pitanja (ko, šta, kako, zašto i gde) već i na ona suštinska - i kako vam je zbog toga, kako se osećate, zaključuje urednica Marija Prebeg.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja