STIŽE EKRANIZACIJA ROMANA "FELIKS" Simeon je pisan za čuvenog Ðuzu, a pripao je Tiki Staniću
Foto: Kurir

STIŽE EKRANIZACIJA ROMANA "FELIKS" Simeon je pisan za čuvenog Ðuzu, a pripao je Tiki Staniću

TV šou -

Još 10 dana do premijere nove serije „Feliks“ na Kurir televiziji

Serija „Feliks“, čije emitovanje počinje 4. oktobra na Kurir televiziji, ekranizacija je istoimenog romana Vladimira Kecmanovića, rađena u produkciji „Fajerflaj“. Glavni glumac je Tihomir Stanić, a igraju i Danica Maksimović, Petar Božović, Strahinja Blažić, Tanja Bošković, Jovan Mijović, Bojan Hlišić. Režiju potpisuju Ðorđe Stanimirović i Stefan Malešević, a scenario grupa autora, među kojima je i Dejan Stojiljković.

Felix
foto: Kurir

Roman počinje kao hronika o bivšem prevarantu Simeonu Rakiću, zvanom Feliks. Penzioner, koji je dao oglas za razmenu stana, obilazi nekoliko stanova u drugim gradovima. I od svakog čoveka kome je najavio posetu tražio je novac za put. Tako Simeon preživljava iz dana u dan, ali zaboravljeni greh iz prošlosti odrediće njegovu sudbinu. Tokom naizgled obične noći Feliksu u stan, sa pištoljem u rukama, dolazi vanbračni sin Dragan, za koga nije znao da postoji. Otkad jedan Feliks sretne drugog Feliksa, stvara se sve jači naboj, koji gradi specifičnu duodramu. Okosnicu serije čini priča o Simeonovim prevarama, a komične situacije upravo su te u kojima glavni junak dolazi do novca, dok će sin dodatno začiniti priču.

Felix
foto: Kurir

- Ideju da „Feliks“ može da se čita u humorističkom ključu dobio sam kada sam video pozorišnu predstavu koju je, na osnovu adaptacije mog romana, uradio Kosta Peševski, a režirao Darko Bajić. Tako je počeo rad na seriji, koja je zadržala glavne likove romana i delimično odnose među njima, naravno, značajno transformisane u skladu sa novim žanrom. Zanimljiv detalj je da smo davno, kada je roman tek bio izašao iz štampe, Tihomir Stanić i ja planirali predstavu u kojoj je on trebalo da glumi sina, a pokojni Ðuza Stojiljković oca. Kako je vreme prošlo, Tika je sazreo da bude otac, a sin više nije samo jedan... Bilo mi je zabavno dok sam gledao kako izgleda novi, drugačiji Feliks, a nadam se da će biti zabavno i publici - kaže kreator serije Vladimir Kecmanović.

Felix
foto: Kurir

Inače, snimanje je trajalo 13 nedelja, odnosno 65 dana, od marta do juna 2021, i većinom je snimano u studiju, koji je bio pretvoren u stan porodice Simeona Rakića, kao i na nekoliko lokacija u Beogradu.

Felix
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja