ŽELJKO MITROVIĆ OBJAVIO JE POČETAK SERIJSKE PROIZVODNJE DRONOVA IKA 20!
Foto: Promo

Mladi tim inženjera Pinkovog razvojno – istraživačkog centra (PR-DC) proteklih meseci dao je sve od sebe ne bi li sa Mitrovićem ostvario svoj veliki cilj.

ŽELJKO MITROVIĆ OBJAVIO JE POČETAK SERIJSKE PROIZVODNJE DRONOVA IKA 20!

TV šou -

Pinkov razvojno – istraživački centar (PR-DC) proteklih meseci radio je punom parom. Mladi tim inženjera na čelu sa Željkom Mitrovićem proteklih meseci radio je na serijskoj proizvodnji dronova pod nazivom IKA 20. Tim povodom vlasnik kompanije Pink Media Group obratio se svojim Instagram pratiocima:

„Počela je serijska proizvodnja naših dronova IKA 20. Prva eskadrila dronova,pojedinačno dugačkih skoro 2 metra i nosivosti 20 kg, proizvedena u PR-DC (Pinkovom istraživačko-razvojnom centru), odletela je za Abu Dabi!“

Pink
foto: Promo

PR-DC, vertikalno integrisana kompanija koja za cilj ima da pod jednim krovom sama konceptualizuje, projektuje, razvija i proizvedi dronove, letelice i softver za njihovu kontrolu i upravljanje, po prvi put će nastupiti na izuzetno velikom sajmu bespilotnih letelica pod imenom UMEX 2022 u Abu Dabiju. Na najvećem sajmu bespilotnih letelica PR- DC će se naći rame uz rame sa najeminentnijim proizvođačima bespilotnih letelica. Ovom prilikom prvi put na sajmu će se naći bespilotne letelice koje su proizvedene u Srbiji. Nakon uspešne velike premijere na najvećem svetskom sajmu u Dubaiju EXPO 2020 koji se odigrao u oktobru prošle godine, i UMEXa 2022 u Dubaiju, PR- DC sa svojim bespilotnim letelicama planira da nastupa u toku ove godine i na renomiranim evropskim sajmovima koji su veoma bitni za vazduhoplovstvo. Sajam UMEX 2022 počinje 20. februara, i traje do 23. februara 2022. U toku tri dana sajma PR – DC imaće priliku da razmeni iskustva sa svim velikim kompanijama koje izlažu na sajmu, ali i da porazgovaraju sa svima koji su zainteresovani za korišćenje i upotrebu letelica IKA 20.

Pink
foto: Promo

Kompanija PR-DC osnovana je u julu mesecu 2020. godine i deo je Pink Media Group-a. Delatnost kompanije je proizvodnja vazdušnih i svemirskih letelica i odgovarajuće opreme, i u skladu sa tim PR-DC radi na razvoju i proizvodnji najrazličitijih letelica za određene misije, opreme za te letelice i različite robote koji su takođe kao i oprema delovi sistema. Dron IKA 20 može da nosi 20 kg sa energetskom autonomijom od 30 minuta, osposobljen je za nošenje najrazličitijeg namenskog pribora, kao i najsavremenijom tehnologijom za samo-navođenje kao i za manuelno upravljanje. Dugačak je skoro dva i veoma zgodan za brzo dopremanja do mesta misije. IKA 20 pogodan je za misije kao što su nošenje filmske kamere, ali i za mnoge misije koje pomažu ljudima u nevolji.

Pink
foto: Promo

Iako je dosada predstavio mnogo inovativnih i revolucionarnih patenata, Željko Mitrović sa ponosom ističe da je okupio tim mladih, vrhunskih stručnjaka, koji radi na brojnim projektima u Pinkovom razvojno – istraživačkom centru, koji su mašinski inženjeri beogradskog Mašinskog fakulteta.

Pink
foto: Promo

Kompanija PR-DC koja svojim inovacijama planira da osvoji svet i najzahtevnija tržišta, u Abu Dabiju u okviru UMEX-a 2022, predstaviće na najbolji način svoje proizvode.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track