DOSIJE ’KRVAVI BALKAN’: Utorak u 22h
Foto: Promo

DOSIJE ’KRVAVI BALKAN’: Utorak u 22h

Vesti -

U nastavku serijala “Dosije” pod nazivom “Krvavi Balkan” koji je prošle nedelje oborio sve rekorde gledanosti, videćete drugi deo priče o krvoprolićima na ulicama Srbije, Crne Gore, ali i drugih evropskih država.

Osamdesetih godina prošlog veka, braća Šaranović smatrani su jednim od najmoćnijih ljudi sa beogradskog asfalta. Zvali su ih kraljevi kocke, jer su držali veliki broj kazina širom Jugoslavije i Evrope. Za braću Slobodana i Branislava Šaranovića se pročulo posle spektakularnog bekstva iz zatvora u Nemačkoj. Naime, oni su pobegli nakon što su izazvali eksploziju dinamitom, i tom prilikom razneli pola zatvora. Pretpostavljalo se da je u organizaciju bekstva bila umešana i državna bezbednost. Prilikom bekstva sa braćom je pobegao i jedan italijanski mafijaš, pa se sumnjalo da su čuvena braća imala podršku i italijanske mafije. Tridesetak godina kasnije braća Šaranović, kako policija pretpostavlja, sukobili su se jednom novom ekipom, ekipom Luke Bojovića.

Sumnja se da je rat između ove dve grupe, koji je prerastao u krvnu osvetu, do sada odneo desetak života.

Za potrebe serijala o jednoj od najpoznatijih kriminalnih organizacija na Balkanu, grupa THCF ponovo je uradila sjajnu pesmu pod nazivom „Krvavi Balkan“, koja je za dve nedelje imala više od 5 miliona pregleda.

foto: Promo

Autor i voditelj, Mašan Lekić, najavljuje još intrigantnih priča, koje ćemo gledati u novoj sezoni: “U novoj sezoni nas očekuje priča o jednom interesantnom čoveku, koji je u Francuskoj prikazan kao jedan od najvećih i najuspešnijih lopova, koji je uspeo da ukrade 11.5 miliona eura iz jedne banke. Takođe, biće tu i jedna interesantna priča iz '90-ih godina, gde je bio veliki broj ubistava taksista na beogradskim ulicama i policija nije bila sigurna da li se radi o jednom serijskom ubici ili o više izvršitelja. To je jedna uzbudljiva priča u kojoj glavne uloge nemaju policajci već taksisti, koji pričaju kako su, udruženim snagama, organizovali poteru za ubicama.”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja