NASTAVLJENA SEZONA PRELETA: Pekarski napustio Novu Srbiju i prešao u SNS
Foto: Fonet/Imre Szabo

Pristupio poslaničkom klubu naprednjaka u parlamentu

NASTAVLJENA SEZONA PRELETA: Pekarski napustio Novu Srbiju i prešao u SNS

Politika -

Poslanik Goran Pekarski ponovo je deo vladajuće koalicije, nakon što je danas saopštio da je napustio Novu Srbiju Velimira Ilića i pristupio SNS i poslaničkom klubu naprednjaka u parlamentu.

Pekarski je nakon izlaska Nove Srbije iz vladajuće koalicije, prešao u opozicioni poslanički klub Nova Srbija - Pokret za spas Srbije, čija je predsednica Sanda Rašković Ivić. Pekarski je u parlament ušao na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje".

Na konferenciji za novinare u parlamentu, Pekarski je rekao da je zbog neslaganja sa politikom Nove Srbije u posleđih godinu dana podneo ostavku na sve funkcije u Novoj Srbiji i napustio tu stranku. Pekarski kaže da da je uputio molbu poslaničkom klubu SNS da im se priključi jer, navodi, želi da nastavi da se bavi politikom ozbiljno kroz članstvo u SNS.

Za SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem kaže da je kohezioni faktor, te navodi da je Vučić postao i faktor poverenja i u državi i u inostranstvu, a iznad svega u njega poverenje imaju građani što se, dodaje, pokazalo na predsedničkim izborima. Izrazio je uverenje da će to biti pokazano i na izborima u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Imre Szabo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track