NOVOSAĐANI SPREČILI IZVRŠITELJE, ALI DRAMA SE NASTAVLJA: Porodica Jakšić štrajkuje glađu!
Foto: Printscreen Facebook

NOVOSAĐANI SPREČILI IZVRŠITELJE, ALI DRAMA SE NASTAVLJA: Porodica Jakšić štrajkuje glađu!

Društvo -

Porodica Jakšić iz Novog Sada, koja se bori da ne bude iseljena iz stana koji je platila, počela je danas štrajk glađu.

"Javljamo javnosti da od danas zbog Osnovnog suda u Novom Sadu i zbog odugovlačenja postupka našeg izvršenja prema tihomiru Samarždiću i zbog sudije Osnovnog suda koji je doneo rešenje o našem iseljenju i naše žalbe i prigovore zadržava i ne prosleđuje nadležnim sudovima da postupaju, ja i moja porodica stupamo u štrajk glađu dok sud ne odluči o navedenom", napisala je Mirjana Jakšić.

Nekoliko desetina Novosađana sprečilo je juče izvršitelje da isele porodicu Jakšić iz stana koji su uredno platili, zatim raskinuli kupoprodajni ugovor jer smatraju da su dobili manji od onog koji su kupili.

"Kupili smo stan, dupleks, trosoban, od 76 kvadrata podne i 51 korisne površine. Mi se nalazimo u stanu od 32 metra kvadrata korisne površine a 50,17 podne", rekla je Mirjana Jakšić.

Kada su se izvršitelji pojavili, ušli su u zgradu i sprečili ih da zatvore vrata lifta, nakon čega su odustali i saopštili da će sledeći put doći bez najave i uz prisustvo policije.

Građani kažu da će se ponovo okupiti kada izvršitelji opet zakucaju na vrata, a porodica Jakšić navodi da kada pravosudni organi ne sprovode pravdu, nju će tražiti kroz solidarnost na ulici.

(Kurir.rs/n1)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Izvršiteljka sa Vračara izbacila porodicu na ulicu, pa ignorisala novinare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track