DAJANA PAUNOVIĆ I GOCA UZELAC ZA KURIR: Vaskrs je dan za naše porodice
Foto: Nemanja Nikolić

Domaćice

DAJANA PAUNOVIĆ I GOCA UZELAC ZA KURIR: Vaskrs je dan za naše porodice

Vesti -

Voditeljke televizije Pink raduju se predstojećim danima i otkrivaju da su ipak njihove mame i ove godine zadužene za farbanje brojnih jaja.

Dajana Paunović i Gordana Uzelac počele su da se druže pre dve godine, kada je plavokosa voditeljka postala zaštitno lice televizije Pink i domaćica „Svitanja“.

Goca je kao novinar i reporter informativne redakcije svojim dugogodišnjim iskustvom dosta pomogla Paunovićevoj da se brzo snađe u novoj poslovnoj sredini, a upravo to je i uticalo da i privatno postanu bliske. Puno toga imaju zajedničkog, slično razmišljaju, imaju identične poglede na život i dele iste stavove, u šta smo se i uverili dok smo s njima pričali na temu predstojećih praznika.

foto: Nemanja Nikolić

Čestitka gledaocima

Ove godine obe planiraju da Uskrs provedu u krugu porodice, čemu se posebnu raduju.

- Uskrs slavim u krugu porodice, uz sina Dušana i roditelje. Tradicija je i običaj da se na taj dan pripremi bogata trpeza, toga se pridržavamo i volim da učestvujem u tome. Budući da ću raditi na Uskrs, imaću priliku da prva čestitam gledaocima „Svitanja“ praznik, što mi je drago. Takve sam sreće da svaki praznik radim - kaže Dajana, dok je kod Gordane malo drugačija situacija:

- Neću raditi za Uskrs. Provešću ga s porodicom, to će biti prilika da konačno budemo svi zajedno, s obzirom na to da imamo dosta obaveza i nemamo priliku da se tako često okupljamo.

Na našu opasku da bi se lako moglo dogoditi da ipak radi za praznik, ukoliko bude vanrednih protesta na ulicama prestonice, ona reaguje kao pravi profesionalac.

- Nedelja je, ne bi trebalo (smeh). Ali, ako budenešto vanredno, posao je takav, ja sam uvek tu.

U domu Paunovićeve pred uskršnje praznike najradosniji je njen sedmogodišnji sin Dušan.

- Svake godine pripremamo jaja sa simbolima Supermena, Hari Potera ili nekog drugo lika iz crtanih filmova. Ovaj put je glavni Dedpul i verovatno ćemo polupati najmanje 100 jaja, kao i uvek do sada.

Goca se prisetila kako je izgledala proslava najvećeg hrišćanskog praznika u njenoj porodici kada je bila mala, ističući da se običaji ni danas nisu bitno promenili.

foto: Nemanja Nikolić

Dekoracija

- I dalje je mama zadužena za farbanje jaja. Sećam se da smo se sestra i ja male takmičile oko toga ko će pobediti u kucanju jajima. Uvek sam se nervirala kada me pobedi, i tada sam se žalila mami i tati. Po tome ja pamtim ovaj praznik, to su te slatke dečje radosti. Evo, priznaću vam da sam tek prošle godine prvi put ofarbala jaja i nijedno se nije polupalo. Ali, ofarbala sam samo pet jaja u crvenu boju, ove godine ću verovatno više.

I Dajana farbanje jaja prepušta svojoj majci, dok će dekoraciju uraditi ona i Dušan.

- Imamo specijalne vodene boje, flomastere i baš uživamo kada to radimo zajedno. To su neki trenuci kada se osećam kao malo dete - zaključila je ona.

Kurir.rs/. Ercegovčević/Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track