U SRBIJI PREVEDENA BIOGRAFIJA BENDA DŽOJ DIVIŽN: Prava knjiga za ljubitelje panka
Foto: Printscreen YT

dobro štivo

U SRBIJI PREVEDENA BIOGRAFIJA BENDA DŽOJ DIVIŽN: Prava knjiga za ljubitelje panka

Vesti -

U izdanju "Kontrast izdavaštva" u knjižare širom Srbije stiže knjiga "Joy Division - Deo po deo", o jednoj od najpopularnijih postpank grupa. Britanski sastav uticao je na nastanak mnogih poznatih grupa, a novinar Pol Morli pratio je njihov rad od osnivanja i svoja sećanja pretočio u neobičnu biografiju koja je konačno prevedena i na srpski.

foto: Printscreen YT

Knjiga će biti predstavljena u sredu, 8. maja, u KC Grad s početkom u 19.30. Posle razgovora, koji će moderirati Milica Špadijer, a u kojem će učestvovati prevodilac Matija Jovandić i slavonski episkop Srpske pravoslavne crkve Jovan Ćulibrk, uslediće koncert.

Džoj divižn nastao je u Engleskoj nakon širenja novog talasa. Bend je postojao četiri godine, a nakon samoubistva Ijana Kertisa, frontmena i pevača, ostali članovi odlučili su da se raziđu. U svoju muziku uključio je klavijature, sve više naglašavajući melodičnost prožetu introvertnim i melanholičnim tekstovima, i usmerio je deo pank pokreta prema alternativnoj elektronskoj muzici kasnijih godina.

Kurir/ Foto: Printsreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track