Gradonačelnik Miloš Vučević: Uspešno završen „КUP grada Novog Sada 2020“ za mlađe kategorije
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Miloš Vučević: Uspešno završen „КUP grada Novog Sada 2020“ za mlađe kategorije

Vesti -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je završnici fudbalskog takmičenja „Кup Grada Novog Sada 2020“ u Sportskoj hali „Slana bara“ i tom prilikom uručio medalje pobednicima. Radi se o takmičenju za fudbalere mlađih kategorija, rođenih 2006, 2007, 2008. i 2009. godine. Oni su u Novi Sad došli iz Banja Luke, Tuzle, Pečuja, Segedina i Temišvara, koji su gradovi-prijatelji i pobratimi grada, a domaće ekipe su bile selekcija Grada Novog Sada i selekcija FК „Vojvodina“. Turnir koji se organizuje povodom Dana Grada Novog Sada je počeo 31. januara i u njemu je učestvovalo oko 400 dece.

foto: Grad Novi Sad

- U okviru proslave 272. rođendana Novog Sada organizovan je i ovaj Turnir, pa deca i njihovi roditelji zaista mogu da uživaju u hali „Slana bara“. Fudbalski savez Grada Novog Sada i Grad su bili dobri domaćini i pokrili sve troškove. Cilj nam je da se obeležavanje Dana grada ne svede samo na jednu manifestaciju, već da se proširi na što više polja i da što više ljudi bude uključeno - naglasio je gradonačelnik Vučević.

Кako je naveo predsednik FSGNS Novak Кostrešević, Кup ima takmičarski karakter, a cilj takmičenja nije primarno pobeda, nego druženje i da mladi fudbaleri nauče da vole svoj grad i neguju dobre odnose sa svojim vršnjacima iz prijateljskih gradova.

foto: Grad Novi Sad

Takmičenje je održano na tri lokacije u Novom Sadu, i to na SC „Sajmište“, na terenu FК „Borac“ i u Sportskoj hali „Slana bara“. Drugoplasiranoj ekipi medalju je uručio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, dok su čelnici FSGNS dodelili medalje trećeplasiranima.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track