Najnovije vesti

SRBIJA IZLAZI NA BIRALIŠTA: Parlamentarni i lokalni zbori 26. aprila!
Foto: Filip Plavčić/Ilustracija

poznat datum

SRBIJA IZLAZI NA BIRALIŠTA: Parlamentarni i lokalni zbori 26. aprila!

Politika

Građani Srbije na izbore će izaći 26. aprila, a istog dana biće održani i lokalni i parlamentarni izbori.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izrazio je uverenje da će građani potvrditi apsolutni legitimitet izbora i kaže da isksutva onih koji su bojkotovali ranije izbore govore da se sada kaju.

On je gostujući na Prva tv rekao da svako ko se ozbiljno bavi politikom zna da su izbori prilika da se izmeri poverenje građana u pojedince, u ideje i programe koji se nude. Za njega je, kaže, neozbiljno da određeni predstavnici opozicije konkurišu svojim idejama i političkim delovanjem pričom da eventualno sutra vode državum a ne žele da građanima daju čak ni priluku da o tome odlučuju na izborima.

Naveo je i da snižavanje cenzusa sa pet na tri odsto omogućuje da se demokratija sa ulice vrati u parlament, baš ono o čemu je govorio predsednik Aleksandar Vučić. Smatra da je neozbiljno pripremati se za izbore mesec i po dana ili dva meseca pred izbore, i da se ozbiljni političari bave politikom sve vreme između dva izborna ciklusa, a oni veoma ozbiljniji i više o jednog izbornog ciklusa. Naveo je da će se znati ko na izbore, a ko izlazi po tome ko bude predao liste.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Filip Plavčić/Ilustracija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...