MISTERIOZAN POMOR RIBE U JADRU: Niko ne zna zašto je uginula riba u reci, a sada sve svodi na NAGAĐANJA!
Foto: Privatna Arhiva

užas

MISTERIOZAN POMOR RIBE U JADRU: Niko ne zna zašto je uginula riba u reci, a sada sve svodi na NAGAĐANJA!

Vesti -

LOZNICA – Uginuće veće količine ribe u reci Jadar dogodilo se 26. jula, ali još uvek nema zvanične informacije zašto i ko je za to odgovoran.

Iz OOSR ‘’Drina’’- Loznica kažu da nemaju novih informacija o tom događaju i da se za sada sve svodi na nagađanja o uzroku pomora sitne ribe, ali i primeraka teških i po tri kilograma.

Prema nekim mišljenjima, sumnja se da je neko bacio kreč u reku da ošamuti ribu, a po drugima je najverovatnije, što, kažu ribolovci ne bi bilo prvi put, da je neki nesavesni poljoprivrednik pored reke prao cisternu iz koje je prethodno pesticidima prskao korov.

foto: Privatna Arhiva

Druga varijanta je pogubna za ribu i od pesticida joj nema spasa, kažu upućeni. Čim je primećeno uginuće ribe nizvodno od mosta u Jelavu, ali i nekoliko kilometara uzvodno, iz OOSR ‘’Drina’’ su reagovali i o tome obavestili nadležne službe i inspekcije. Na reku su došli ribočuvari firme ‘’Kasini fišinga’’ koje upravlja ovim ribarskim područjem, republički inspektor za ribarstvo i policija.

O slučaju je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Loznici koje je naložilo da neophodne provere na licu mesta obave ribočuvari i policija. Kako su danas (7.8) potvrdili iz OJT još uvek nisu dobili nikakvu informaciju o tome šta se dogodilo pre desetak dana na Jadru i zašto je tačno riba nastradala.

Kurir.rs/T.Ilić

Foto T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track