PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak 23. oktobar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

foto: Beta/ Slobodan Miljević, Marina Lopičić, Beta/ Milan Obradović

DARIJA KISIĆ MINISTARKA RADA, ALI I ČOMIĆKA DOBIJA RESOR! I Krkobabić u Vladi, a njih trojica ZADRŽAVAJU RESORE! Obrt i za Zoranu!

Nova vlada imaće 21 ministarstvo, od čega su tri nova. Direktorka „Prve petoletke - namenska“ najizvesnija za sektor privrede, Mihajlovićeva možda i ostane na čelu Ministarstva građevinarstva.

REZULTATI NAJNOVIJEG ISTRAŽIVANJA: Njima građani Srbije najviše veruju! To su ova 3 političara! EVO KOME SE NAJMANJE VERUJE Prema istraživanju javnog mnjenja koje je sproveo Institut za evropske poslove, od svih političara građani najviše veruju Aleksandru Vučiću, a među članovima odlazeće vlade premijerki Ani Brnabić, za koju se opredelilo 25,4 odsto ispitanih, i Ivici Dačiću, 18,6 odsto, dok su ostali članovi Vlade navodeni u manje od 3 odsto slučajeva.

PREDSEDNIK SEO ZA STO, A NA NJEMU OMILJENO JELO Vučić: Najbolje okrepljenje pred teške sastanke, evo šta je u činiji (FOTO)

Vojnički pasulj - najbolje okrepljenje pred teške poslepodnevne sastanke. Uspešan vikend želim svim građanima naše zemlje, a dobar pasulj, naravno preporučujem, napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zvaničnom Instagram nalogu Budućnost Srbije.

SASTALI SE NA TERASI PREDSEDNIŠTVA Vučić: Odličan razgovor s prijateljem Ištvanom (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine i predsednikom SVM Ištvanom Pastorom.

DODIK: Podržavam Trampa, neće valjda Srbi glasati za Bajdena srbomrscaBOSNA I HERCEGOVINA

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ponovio je danas da na izborima za predsednika SAD podržava Donalda Trampa i da je njegov protivkadidat Džo Bajden srbomrzac.

foto: Shutterstock, Covid19.rs Printscreen

UŽIVO NAJNOVIJI KORONA BILANS U SRBIJI: Dramatičan skok?! 579 novozaraženih, 3 preminula KRAGUJEVAC NA 2. MESTU PO BROJU

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 579 novih slučajeva korona virusa, što je rekordan dnevni bilans od početka epidemije. Prema podacima Ministarstva zdravlja, od poslednjeg preseka testirano je 8.209 osoba. Preminule su još tri osobe obolele od korona virusa. Na respiratorima su trenutno 24 pacijenta.

ZAŠTO VANREDNO STANJE U MARTU, A NE SAD, UPRKOS VEĆEM BROJU ZARAŽENIH? Dr Kisić Tepavčević sve objasnila

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je vanredno stanje u Srbij zbog epidemije korona virusa bilo uvedeno u martu, iako je tada bilo manje zaraženih u apsolutnim brojevima nego sada, zato što tada niko nije bio spreman za prvi talas koji se širio Evropom kao cunami, i zato što u početku nije bilo dovoljno testova i respiratora i zdravstvenih kapaciteta.

foto: Profimedia

IZVUČENA SEDMICA NA LOTOU: Evo gde je uplaćen tiket vredan 2,5 MILIONA EVRA!

U 85. kolu igre na sreću loto izvučena je "sedmica" vredna čak 2,5 miliona evra. Dobitni tiket uplaćen je u Kraljevu, a dobitna kombinacija glasi: 8, 17, 22, 26, 36, 37, 38.

UNS poziva novinare N1, Nove i Nova.rs da se odupru pritisku vlasnika i prestanu da krše Kodeks novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) u saopštenju poziva novinare i urednike televizija N1 i Nova, kao i portala Nova.rs, da se odupru pritisku vlasnika i da prestanu da svojim izveštavanjem drastično krše Kodeks novinara.

INFOSTAN SPREMIO DODATNIH 4 ODSTO POPUSTA ZA BEOGRAĐANE: Ovo je jedini uslov, da li možete da ga ispunite MORATE I DA POŽURITE

JKP „Infostan tehnologije” saopštilo je danas da je obezbeđen dodatni popust od četiri odsto na elektronsko plaćanje računa za korisnike aplikacije i web-portala „e.Sanduče”, koji su ujedno korisnici Mastercard platnih kartica.

VIDA OGNJENOVIĆ U USIJANJU DANA: Zbog korone svi gube mnogo, a mi gubimo SVE (KURIR TELEVIZIJA)

Pandemija korona virusa teško je pogodila sve zemlje sveta, a neke segmente društva je doslovno devastirala, poput turizma, saobraćaja, ugostiteljstva. Ali, u svemu tome se zaboravlja kultura, koja je potreba, a ne luksuz.

foto: Printscreen

DOSTA JE BILO! Od dr Nestorovića ste svašta čuli i videli, ali OVO niste mogli sada da očekujete (FOTO)

Dr Branimir Nestorović navikao je javnost na šokantne objave i izjave. Poslednja u nizu nije šokantna, pa iako je još ranije najavljena, ovu odluku dr Nestorovića nismo sada očekivali.

HUMANOST POLOŽILA ISPIT: U rekordnom roku skupljen novac za teško bolesnu Aminu iz Prijepolja

Zahvaljujući humanim ljudima, prikupljen je novac za kupovinu aparata za disanje dvanaestogodišnjoj Amini Mulaganović iz Prijepolja, koja boluje od teške i retke bolesti, spinalne mišićne atrofije.

BIO JE SLOBIN ČOVEK OD POVERENJA ZA PRLJAVE POSLOVE, A SAD REĐA GAĆE: Bivši šef DB ima SPECIJALNO zaduženje u zatvoru

Radomir Marković (74), bivši šef Državne bezbednosti, koji u "Zabeli" izdržava kaznu od 40 godina, postao je magacioner i vodi računa o garderobi i posteljini robijaša.

foto: AP Jorge Saenz

UŽAS U PARAGVAJU: 7 leševa u fazi raspadanja stigli u kontejneru iz Srbije! Evo šta se desilo (UZNEMIRUJUĆI VIDEO I FOTO)

Vlasti Paragvaja saopštile su da je pronađeno sedam leševa u fazi raspadanja u kontejneru sa poljoprivrednim đubrivom koji je dopremljen iz Srbije.

ZVER IMA POSEBAN TRETMAN: Pedofil iz Belgije zbog besa zatvorenika hitno smešten u samicu zatvora u Kragujevcu

Uhapšeni pedofil, ubica i nacista Erik Lamers, koga je kragujevačka policija uhapsila u selu Veliko Krčmare, u zatvoru u Petrovcu nalazi se u samici i pod posebnim režimom pojačanog obezbeđena.

foto: Youtube/Printscreen/ Bende van Nijvel

INSTRUKCIJE DATE U BEOGRADU Austrija u šoku zbog plana turske tajne službe za ubistvo ugledne političarke EVO GDE SE KOVALA ZAVERA

Austrijska političarka kurdskog porekla Berivan Aslan kuću napušta samo pod policijskom zaštitom, jer je policija obaveštena da je naručen njen atentat po nalogu turske obaveštajne službe MIT, a informaciju o tome policiji je dao izvesni Fejaz O. kako bi izbegao sopstveno ubistvo nakon atentata.

UŽAS U NOVOM SADU: Zaključao ćerkicu (2) u automobilu i 3 sata je ostavio samu?! Otišao u kladionicu da gleda utakmicu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su S. M. (45) iz Vranja sa boravištem u Novom Sadu zbog sumnje da je učinio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

TRAGEDIJA U BORU: Izgubio kontrolu nad vozilom, udario u parkirani kombi i poginuo (59)

Jedna osoba stradala je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ulici 9. brigade u Boru, prenose beogradski mediji. Kako navode, poginuo je M. I. (59) koji je upravljao vozilom "micubiši pajero".

SUDAR 3 AUTOMOBILA KOD KRALJEVA: Čačanin se zakucao u vozilo Sektora za vanredne situacije, ima povređenih

U selu Cvetke kod Kraljeva oko 15 časova dogodio se sudar tri automobila u kome je jedna osoba povređena, a pričinjena je znatna materijalna šteta.

RANJENI POLICAJAC NIJE PRVA ŽRTVA POMRAČENOG UMA: Novosađanin Dimitrije S. već pokušao da ubije dvojicu pripadnika MUP-a

Novosađanin Dimitrije S. (43) koji je pre dva dana uhapšen nakon ranjavanja policijskog inspektora u Novom Sadu, novosadsko Više javno tužilaštvo tereti, pored ostalih krivičnih dela, za pokušaj teškog ubistva dva policajca.

OGLASIO SE KRISTIJAN NAKON SASLUŠANJA ZBOG PRETNJI SMRĆU STANIJI! Otkrio šta je rekao pred sudijom, a evo šta je sa Dobrojevićevom Kristijan Golubović danas je saslušan u sudu povodom tužbe koju je protiv njega podnela Stanija Dobrojević, zbog pretnji smrću. Stanija nije saslušana danas zajedno sa njim, a on je sada otkrio šta je ispričao pred sudijom.

LUKA NE ŽELI SPORAZUM O PRIZNANJU KRVICE Slučaj Jović: Srpski napadač odbio da uplati novac u humanitarne svrhe

Pre podnošenja optužnog akta protiv napadača madridskog Reala, Luke Jovića jer nije postupao po propisima, odlukama i naredbama koje su mu određene nakon dolaska iz Španije u martu u vreme epidemije, Prvo osnovno javno tužilaštvo mu je predočilo mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja i to da u humanitarne svrhe uplati oet miliona dinara, što on nije prihvatio.

NOLE, ZAŠTO TO SADA!? Novak Đoković progovorio o PENZIJI!

Prvi reket sveta Novak Đoković prilikom konferecnije za domaće medije u Beogradu, izgovorio je ono od čega strahuju svi ljubitelji sporta, ali pre svega Noletovi fanovi iz Srbije.

foto: @starsport

PELE KAKVOG DO SADA NISTE VIDELI! Brazila se oglasio na svoj 80. rođendan i NASMEJAO celu planetu! VIDEO

Po mnogima, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, za mnoge i najbolji, Edson Arantes do Nascimento – Pele, rođen je na današnji dan pre 80 godina. Obeležavajući svoj 80. rođendan, slavni Brazilac poslao je video poruku u kojoj se izvinjava bivšim rivalima koje je pobeđivao tokom karijere.

BIVŠI FUDBALER PARTIZANA IMAO TEŠKU SAOBRAĆAJNU NESREĆU U HRVATSKOJ: Udario u kamion, sa povredama glave hitno prevezen u bolnicu

Fudbaler Nikola Ninković imao je tešku saobraćajn nesreću u Hrvatskoj, prenose italijanski mediji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track