Primopredaja drugog pogona između CTP – a i Janfenga 5. maja
Foto: Promo

Primopredaja drugog pogona između CTP – a i Janfenga 5. maja

Vesti -

Gradonačelnik Nikola Dašić i direktor kompanije CTP invest Srbija Vlatko Đuriček, sa saradnicima obišli su upravo završen poslovni pogon u zoni poslovanja Feniks. Ovo je u Kragujevcu drugi objekat holandske kompanije CTP – industrijskog developera za potrebe kineske kompanije Janfeng, koja se bavi proizvodnjom delova i opreme za unutrašnjost automobila. U novoizgrađenom pogonu u toku je postavljanje mašina i opreme, a zvanična primopredaja između CTP –a i Janfenga, kako je tom prilikom najavljeno, planirana je za 5. maj.

CTP
foto: Promo

U konačnoj fazi to je preko 1000 zaposlenih u Janfengu, odnosno 500 novih radnih mesta u ovoj fabrici. Preko 500 porodica dobiće još jednu platu i promeniti kvalitet života, kazao je prvi čovek grada Nikola Dašić. Ovo je jedan od najleših dana kada je zaista prijatno biti gradonačelnik. Novih 28 000 kvadrata. Očekujemo da se pokrene uspešna proizvodnja i da Kragujevčanima obezbedi dalje zapošljavanje. Važno je istaći, da je uprkos pandemiji korona virusa, moj tim ljudi uspeo da servisira CTP. Kragujevčani su svoj deo posla uradili fantastično, ocenio je Dašić. Ovde smo bili pre samo sedam meseci u septembru prošle godine. Tada su se postavljali stubovi, danas već imamo gotovu fabriku sa probnom upotrebnom dozvolom. U ovom trenutku za potrebe Janfenga postavljaju se i podešavaju mašine. CTP je svakako investitor koji je već dokazao svoje reference, a u Kragujevcu ima pouzdanog partnera – poručio je Dašić.

Prva investicija u koju je CTP u Kragujevcu uložio 18 miliona evra za potrebe Janfenga realizovana je 2019. godine. Ovo je drugi objekat za istog partnera površine 28 500 kvadratnih metara, od čega je oko 4000 kvadrata kancelarijskog prostora, kazao je Vlatko Đuriček direktor kompanije CTP invest Srbija. Samo u objekat i u zemljište CTP je uložio oko 19 miliona evra, ne računajući dodatnu investiciju Janfenga u iznosu od 20 miliona evra za opremanje pogona. Ovo je za nas vrlo izazovan projekat koji je, kako tehnološki tako i u svim drugim elementima, uspešno realizovan. Izgradnja je, podsetio je Đuriček počela 5. septembra prošle godine a primopredaja objekta sa Janfengom planirana je već za mesec dana, tačnije 5. maja.

Ovo je inače četvrti zajednički projekat CTP – a i Janfenga od kojih je jedan realizovan u Češkoj, a tri u Srbiji. Imajući u vidu da je objekat građen u uslovima pandemije korona virusa, Đuriček se na uspešnoj realizaciji zahvalio gradonačelniku Nikoli Dašiću, pomoćniku gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Srbije Aleksandru Miloševiću i celokupnom timu koji je u ime CTP – a predvodio Bojan Novković.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track