DOBAR ODZIV ZA VAKCINACIJU U FABRICI „ZASTAVA ORUŽJE“
Foto: grad Kragujevac

DOBAR ODZIV ZA VAKCINACIJU U FABRICI „ZASTAVA ORUŽJE“

Srbija -

Zaposleni u jednom od najvećih kragujevačkih kolektiva, fabrici „Zastava oružje“ danas su imali priliku da u prostorijama svog preduzeća prime prvu dozu vakcine. Tim povodom, ovu fabriku posetili su gradonačelnik Nikola Dašić i direktor Doma zdravlja Vasilije Antić.

Odziv na akciju masovne imunizacije, kada je reč o kolektivima je odličan. Među kompanijama svakako prednjače naši Oružari. Za vakcinaciju u ovom kolektivu se prijavilo 250 zaposlenih koji do sada nisu primili vakcinu. Od juče, na šest punktova u gradu obavlja se proces masovne imunizacije. Trenutno imamo oko 49 000 vakcinisanih i 37 500 revakcinisanih. Očekujemo da ćemo do kraja maja uspeti da vakcinišemo 75 000 građana Kragujevca, da dostignemo kolektivni imunutet i da se vratimo normalnom životu – rekao je prilikom posete fabrici „Zastava oružje“ gradonačelnik Nikola Dašić.

Broj zaraženih u Kragujevcu poslednjih dana beleži trend opadanja. Takav trend bi trebalo održati i u narednom periodu, nastaviti proces imunizacije i poštovanje epidemioloških mera, kao i do sada.

Mladen Petković, direktor fabrike „Zastava oružje“ zadovoljan je odzivom zaposlenih. Dans će vakcinu primiti 250 zaposlenih što je oko 10% od ukupnog broja zaposlenih. Trudili smo se da tokom prošle godine radimo neometano, ali to nije bilo uvek moguće. Korona je uticala na proizvodni proces, pogotovu na samom početku epidemije. Kasnije smo, sprovođenjem epidemioloških mera na adekvatan način uspeli da stavimo pod kontrolu širenje virusa u fabrici, tako da nismo imali problema koji bi doveli do potpune obustave proizvodnje. Vakcinacija nam je važna jer pored čuvanja zdravlja zaposlenih, što je nama prioritet, doprinosi i stabilnoj poziciji „Zastava oružja“ na svetskom tržištu – rekao je Mladen Petković.

Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja ističe da je država obezbedila dovoljan broj vakcina. Zadovoljan je što su građani Kragujevca kao i poslodavci koje svakodnevno kontaktiraju shvatili značaj ove kapmanje i što je odziv, za sada, dobar.

Naš posao je da otvorimo što više punktova i da pošaljemo poruku da svi u Srbiji koji žele da se vakcinišu mogu da dobiju bezbednu, sigurnu i besplatnu vakcinu bez obzira gde žive – poručio je Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track