Mreža otvara mogućnosti za zajedničke akcije
Foto: Opštinska uprava Kovin

rodna ravnopravnost

Mreža otvara mogućnosti za zajedničke akcije

Vesti -

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović ističe da su za kvalitetniji život u svim lokalnim samoupravama neophodni dobar tim, racionalno sagledavanje problema i mnogo rada

Uverena sam da će jedinstvena Mreža gradonačelnica i predsednica opština doprineti našoj još boljoj koordinaciji. Očekujem da ćemo se, zahvaljujući Mreži, bolje uvezati, kao i da će se stvoriti prilike za nove projekte, koji će dodatno unaprediti život naših građana, kaže na početku intervjua za Kurir predsednica opštine Kovin Sanja Petrović.

Većina vas je došla na čelo lokalnih samouprava gde su vaši prethodnici ostavili mnogo nasleđenih problema. Kako izlazite na kraj s tim?

- U opštini Kovin bilo je mnogo nasleđenih problema. Nedostatak projekata, nepostojanje industrijske zone, velika nezaposlenost, nedostatak infrastrukture, nedostatak pijaće vode u dva sela, duge liste čekanja za upis predškolaca, nesređena administracija i veliki dugovi u Javnom komunalnom preduzeću samo su neki od problema s kojima sam se lično susrela.

Predsednik Srbije čini sve da unapredi kvalitet života naših građana i to isto očekuje i od nas koji smo na čelu lokalnih samouprava. Dobar tim, racionalno sagledavanje svih problema i mnogo rada i truda bili su neophodni da bismo krenuli napred. Imali smo jasno utvrđen plan, od uređenja industrijske zone i dovođenja investitora, nove fabrike vode u Bavaništu, preko nove zgrade Hitne pomoći u Kovinu, nove Hale za male sportove, rekonstrukcije Upravne zgrade i Odeljenja psihogerijatrije, izgradnje postrojenja za preradu pijaće vode u naseljenim mestima, rekonstrukcije domova kulture, rekonstrukcije seoskih ambulanti, pa sve do novih projekata poput zatvorenog poluolimpijskog bazena u Kovinu, čija je izgradnja u toku. Nastavićemo u ovom ritmu i u narednom periodu, a građani su ti koji će dati svoj konačni sud o tome koliko su zadovoljni onim što smo uradili u prethodnom periodu.

Da li ste vi lično već imali priliku da se obratite svojoj koleginici u drugom gradu ili opštini za pomoć ili savet u rešavanju nekog problema?

- Naravno, takva vrsta saradnje je prisutna i poželjna. Uvek smo tu jedna za drugu kako bismo razmenile iskustva i na taj način lakše sagledale i rešile probleme s kojima se susrećemo u rukovođenju svojim sredinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track