02:32

ZA SVE KREATIVCE KOJI SU SPREMNI DA REALIZUJU SVOJE IDEJE: Prvi radioničarski prostor otvoren za celu zajednicu - MEJKERS SPEJS

KURIR TELEVIZIJA

ZA SVE KREATIVCE KOJI SU SPREMNI DA REALIZUJU SVOJE IDEJE: Prvi radioničarski prostor otvoren za celu zajednicu - MEJKERS SPEJS

Beograd -

U okviru Naučnog kluba Bеograd radi Mеjkеrs Spеjs, prvi radioničarski prostor otvorеn za cеlu zajеdnicu. Uz stručnu podršku, opremu i računarsku mrežu, ideje se rađaju i realizuju.

"Ovo je naša otvorena laboratorija, za sve kreativce spremne da realizuju svoje ideje. Za realizaciju ideja, kako mi to ovde vidimo, potrebni su nam različliti alati i mašine. Potrudili smo se da obezbedimo što više resursa koji će omogućiti svima sa idejama da ih realizuju. ", objasnila je Mirjana Utvić iz naučnog kluba.

U prostorijama naučnog kluba mnoštvo je mašina i alata.

Mirjana Utvić
foto: Kurir televizija

"Imamo nekolicinu 3D štampača, 3D skenera, instrumente za rad sa elektronikom, dok se ispod nas nalazi prostorija sa mašinama za obradu metala i drveta. ", navela je Mirjana.

Zainteresovani mogu doći i uz stručnu podršku napraviti svoj prototip.

"Ovde imamo domaćine, stručnu podršku, mejkere koji se razumeju u sve alate i mašine, organizujemo i obuke.", rekla je Mirjana.

Naučni klub je iznedrio mnoge poduhvate.

"Mladi studenti koju su se okupili sa idejom da od algi naprave kućni prečišćivač vazduha, robod za pravlje narukvice prijateljstva, samo su neki od specifičnih produkta i poduhvata.

Prostor je otvoren za sve starije od 16 godina, oni mogu postati članovi. U mejkers Spejs dolaze i roditelji sa decom, za koju je neophodno da su pod nadzorom.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track