Funkcionišemo kao jedna porodica
Foto: Promo

Funkcionišemo kao jedna porodica

Vesti -

Predsednica opštine Brus, prof. dr Valentina Milosavljević, ističe
da je povezivanje preko Mreže gradonačelnica i predsednica
opština važnije nego ikad

Živimo u doba kada je mreža kontakata jedan od važnijih instrumenata za postizanje nekog cilja, a Mreža gradonačelnica i predsednica opština u Srbiji, pokrenuta na inicijativu ministarke Marije Obradović, omogućila nam je da se međusobno upoznamo i povežemo, kaže na početku intervjua za Kurir predsednica opštine Brus prof. dr Valentina Milosavljević.

- Međusobnom razmenom ideja i dobrih praksi imamo priliku da efikasnije rukovodimo svojim zajednicama, poboljšamo kvalitet života građana i unapredimo rodnu ravnopravnost u sredinama na čijem smo čelu. Očekujem da svojim radom postavimo visoke standarde i da konstruktivnim rešenjima prevaziđemo sve poteškoće i realizujemo što više dobrih projekata za razvoj naših zajednica i društva u celini. Takođe, očekujem da Mreža bude podsticaj i drugim ženama u javnom i političkom životu da se udružuju.

Većina vas je došla na čelo lokalnih samouprava, gde su vaši prethodnici ostavili mnogo nasleđenih problema. Kako izlazite na kraj s tim?

- Iako sam naišla na ogroman nasleđeni dug, domaćinskim upravljanjem uspeli smo da za kratko vreme stabilizujemo budžet, konkurišemo za nova sredstva i uz podršku Vlade započnemo sa realizacijom novih projekata. Moj tim i ja posvećeni smo rešavanju problema i nadam se da ćemo u najskorijem periodu omogućiti nove investicije i prihod opštini. Naš cilj je da iskoristimo prednosti koje Brus ima i ostvarimo značajne rezultate, sa krajnjim ciljem da unapredimo život naših građana u svakom segmentu društva.

Da li ste vi lično već imali priliku da se obratite svojoj koleginici u drugom gradu ili opštini za pomoć ili savet u rešavanju nekog problema?

- U Rasinskom okrugu na čelu pet od ukupno šest lokalnih samouprava nalaze se žene, i na nivou okruga funkcionišemo kao jedna porodica. U čestoj sam komunikaciji sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović, koja je u drugom mandatu, i koja nam svojim iskustvom nesebično pomaže. Razgovaram i sa predsednicom opštine Trstenik i narodnom poslanicom u ranijem periodu Milenom Turk, čiji mi korisni saveti veoma znače, a tu su i dve divne i kompetentne koleginice dr Mirjana Krkić i dr Violeta Lutovac, sa kojima odlično sarađujem, naročito kada je reč o razvojnim projektima za naš Rasinski okrug.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track