10. MEĐUNARODNI SAJAM NAORUŽANJA I VOJNE OPREME: Koliki je značaj jačanja domaće odbrambene industrije i opremanja vojske?
Foto: Kurir TV

10. MEĐUNARODNI SAJAM NAORUŽANJA I VOJNE OPREME: Koliki je značaj jačanja domaće odbrambene industrije i opremanja vojske?

Vesti -

Deseti jubilarni Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" svečano je otvoren u Beogradu, a prvi put je predstavljeno oklopno vozilo "Lazanski“, najsofisticiranije i najmodernije teško oklopno vozilo koje je razvilo preduzeće „Jugoimport SDPR“, a koje je dobilo ime po nedavno preminulom novinaru, vojnom komentatoru i diplomati Miroslavu Lazanskom. Na sajmu „Partner 2021“ predstavljeno je najsavremenije naoružanje domaće vojne industrije. Od noviteta predstavljene su dalekometne snajperske puške kalibra 20 milimetara, ali i detaljnije upoznavanje sa takozvanim dronom samoubicom. Koliki je značaj jačanje domaće odbrambene industrije i opremanja vojske savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme? Gosti "Usijanja": prof. Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za studije bezbednosti dr Vladimir Tomašević, dekan Fakulteta za inženjerski menadžment

Urednica i voditeljka Jelena Pejović

"Usijanje" gledajte u 19.20 časova na Kurir televiziji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track