Grad koji se razvija i gradi
Foto: Grad Pančevo

Obeležen Dan grada Pančeva 8. novembar

Grad koji se razvija i gradi

Vesti -

Realizacijom velikih investicija stvorićemo stabilno i povoljno poslovno okruženje, ocenio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović

Uz kompanije ZF i Brose u Severnoj poslovnoj zoni i nove investitore koji će doći i naše investitore i partnere u južnoj industrijskoj zoni, Pančevo je ponovo jedan od najvećih industrijskih centara u Republici Srbiji, ali i u region, rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović na svečanoj akademiji u dvorani Kulturnog centra Pančeva, koja je održana povodom obeležavanja Dana grada, 8. novembra.

- Razvoj poslovnih zona je strateški pravac kojim se kreće RS, što je vizija i strategija predsednika Vučića i Vlade Srbije i mi razvijamo i dalje povoljan poslovni ambijent, kako za strane, tako i za domaće investitore. Realizacijom velikih investicija stvorićemo stabilno i povoljno poslovno okruženje, koje će dovesti do intenzivnijeg ekonomskog i ukupnog razvoja Pančeva kao centra južnog Banata i jednog od najnaprednijih centara RS. Realizacijom ovakvih investicija stvaramo radna mesta za naše građane. Kada kažem razvoj, mislim na ravnomeran razvoj, jer grad mora da se razvija zajedno sa svim naseljenim mestima, i svi projekti koje planiramo i o kojima govorimo odnose se i na selo. Građani u naseljenim mestima moraju imati dostupne sve usluge kao i u samom gradu. Pančevo se ponosi svojim naseljenim mestima, koja svojom specifičnošću doprinose ukupnim potencijalima grada, kroz kulturnu, gastronomsku i turističku ponudu i brendove koje su naša sela razvila i po čemu su poznata - istakao je Stevanović.

dan grada, Pančevo, Aleksandar Stevanović
foto: Grad Pančevo

Najsvečaniji trenutak bilo je uručenje Novembarske nagrade dobitnicima. Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, i Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada Pančeva, dodelili su Novembarske nagrade za značajan doprinos i fantastičnom uspehu u sportu Andrei Stojadinov i Zlatiboru Lazarovu za njegovo dugogodišnje delovanje u oblasti socijalnog i humanitarnog rada. Andrea Stojadinov, evropska šampionka, dobitnica Novembarske nagrade grada Pančeva poručila je:

- Velika mi je čast da primim Novembarsku nagradu grada Pančeva, trudiću se da je opravdam i da mi ona bude podstrek za dalje. Želim da se zahvalim gradu Pančevu, Pančevo je grad sporta i sportista, koji su prepoznatljivi i u Srbiji i u inostranstvu. Sportisti imaju odlične uslove za treniranje u Pančevu, uslovi za džudiste su savršeni.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Pančeva.

Pančevo
foto: Grad Pančevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track