MOZZART U SARADNJI SA MINISTARSTVOM ZA RAD DONIRAO VOZILO ZA OSOBE SA INVALIDITETOM
Foto: Promo

MOZZART U SARADNJI SA MINISTARSTVOM ZA RAD DONIRAO VOZILO ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Vesti -

Ministarka Darija Kisić Tepavčević: Trudimo se da stvaramo Srbiju bez barijera, zemlju jednake pristupačnosti za sve svoje građane

U južnobanatskom okrugu nastavlja da se širi poruka – Srbija bez barijera! Kompanija Mozzart, u partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedila je vozilo prilagođeno osobama sa invaliditetom za potrebe 24 udruženja iz osam opština juznog Banata! Ministarka Darija Kisić Tepavčević i direktor korporativnih komunikacija Mozzarta Borjan Popović uručili su ključeve predstavnicima Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Pančevo, na svečanosti u holu Gradske uprave.

Vozilo će biti ustupljeno ovom Društvu, a koristiće ga sva udruženjima osoba sa invaliditetom sa teritorije Južnobanatskog okruga, čime će se obezbediti uslovi za rad i nesmetano obavljanje aktivnosti na lokalnom nivou.

U ovom okrugu postoji 24 udruženja osoba sa invaliditetom u sastavu 9 pokrajinskih saveza udruženja kojima se na mesečnom nivou isplaćuju sredstva za realizaciju različitih stimulativnih i inkluzivnih aktivnosti namenjenih osobama sa invaliditetom.

Mozzart
foto: Promo

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je od 2019. godine pokrenulo čitav niz aktivnosti pod sloganom Srbija bez barijera. Trudimo se da svaki dan rušimo jednu po jednu barijeru i da stvaramo Srbiju bez barijera, zemlju jednake pristupačnosti za sve svoje građane“, navela je Kisić Tepavčević.

Ministarka je naglasila da je nabavka kombi vozila značajan doprinos povećanju pristupačnosti i poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom i zahvalila se kompaniji Mozzart.

Kroz kampanju „Srbija bez barijera“, Ministarstvo rada se intenzivno trudi da obezbedi pristupačno okruženje za sve građane, a na tom putu imaju veliku podršku naše kompanije, naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija u Mozzartu. Članovi Udruženja osoba sa invaliditetom otkrili su sa kakvim se poteškoćama svakodnevno suočavaju, a saradnja Ministarstva i Mozzarta je jedinstven primer kako se te prepreke mogu ukloniti. Ovo je samo jedna u nizu akcija koju smo realizovali sa našim partnerima iz Ministarstva, jer zajedno vodimo borbu i za bolji položaj žena na tržištu rada. Isto tako, želimo da omogućimo bolje uslove za osobe sa invaliditetom, a ponosni smo što će ovo vozilo biti na raspolaganju članovima 24 udruženja sa osam opština južnog Banata. Verujemo da će im ono pomoći da lakše obavljaju svoje aktivnosti“,

Mozzart
foto: Promo

Inače, ova donacija rezultat je akcije „Navijaj za golove“ koje je Mozzart organizovao tokom Evropskog prvenstva u fudbalu. Posle 142 pogotka, u fond je otišlo 1.420.000 dinara, koji su na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, usmereni za nabavku vozila prilagođenog osobama sa invaliditetom.

I to ne samo sredstva iz akcije „Navijaj za golove“ - kompanija Mozzart donirala je celokupan iznos za kupovinu specijalnog prevoznog sredstva za potrebe osoba sa invaliditetom na području Pančeva, Plandišta, Alibunara, Vrbasa, Opova, Kovačica, Kovina i Bele Crkve.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track