Predsednica opštine Ruma uvodi novu praksu: Celo rukovodstvo jednom mesečno izvodi pred privrednike
Foto: Opština Ruma

Predsednica opštine Ruma uvodi novu praksu: Celo rukovodstvo jednom mesečno izvodi pred privrednike

Vesti -

Aleksandra Ćirić nakon samo tri meseca od imenovanja na funkciju predsednice opštine Ruma, brojnim novinama koje je uvela u upravljanje gradom, naišla je na pozitivne reakcije svojih sugrađana.

Podsetimo, prvog dana kada je preuzela upravljačku poziciju naredila je da se sva službena vozila opštine i javnih preduzeća u 15h parkiraju, a ključevi donesu kod nje u kancelariju. Funkcionerima je tada poručila da na posao, između ostalog, mogu da dolaze kao i ona: biciklom, autobusom ili peške.

- Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe. Naložila sam da se svi službeni automobili parkiraju u 15 sati i da se svi ključevi donesu u moju kancelariju. Saradnici spremaju novi pravilnik o upotrebi službenih vozila. Predlažem svim funkcionerima da na posao dolaze peške, biciklom ili javnim prevozom. Građani će biti ponosni na našu Rumu - istakla je Aleksandra Ćirić.

Ruma bez deponija

Dan nakon toga kreću da se zatvaraju divlje deponije, postavlja video-nadzor, a nesavesne građane koji nelegalno odlažu otpad javno objavljuje na svojim profilima na društvenim mrežama i podnosi krivične prijave. Nakon toga zatvara se i gradska deponija koja postoji duže od 30 godina i nalazi se na regionalnom putu M21.

Praznik za građane

Predsednica opštine stigla je i svoj deci iz Rume da podeli novogodišnje paketiće, obilaskom svakog sela. Ruma je i jedina opština u Sremu koja organizuje veliki novogodišnji koncert i dovodi najveća imena srpske estrade.

Objavljen javni budžet

Aleksandra Ćirić javno je objavila i budžet opštine i građanima dostavlja Građanski vodič kroz budžet kako bi bili upućeniji gde se i na koji način troši njihov novac. Izdvaja se više sredstava za ekologiju, za energetsku efikasnost, za socijalnu i dečiju zaštitu, ali ne zaboravlja se ni saobraćajna infrastruktura ni kapitalne investicije kojih je sve više.

Infrastuktura

- Vrlo je jednostavno. Razgovaramo sa narodom, stalno smo na terenu sa ljudima, tu smo zbog njih. Osluškujemo njihove potrebe i probleme i trudimo se da rešimo šta je u našoj nadležnosti, a šta nije nalazimo način da sa višim nivoima vlasti postignemo rezutlat. Sledimo politiku Aleksandra Vučića. On je naš predsednik, na njega se ugledamo i trudimo se da opravdamo poverenje građana koje je pre svega zadobio Aleksandar Vučić i naša stranka. Srbija se u istoriji razvija više nego ikad, grade se putevi na sve strane, izgrađeno je novih bolnica više nego u prethodnih 50 godina, na svakom koraku se vidi napredak.

Odavno se više ne takmičimo sa zemljama u regionu, zavide nam mnoge najrazvijenije zemlje Evrope, njihovi građani dolaze u Beograd, kupuju stanove, investiraju u Srbiju ljudi iz celog sveta. Postali smo država kojoj se veruje, a Aleksandar državnik koji stoji rame uz rame sa svetskim liderima. E upravo u takvom okruženju meni nije teško da vodim Opštinu Ruma, sledim politiku predsednika, tu sam za građane i sa njima rezultati su onda naša svakodnevnica".

Predsednica opštine vrlo je aktivna i na društvenim mrežama Fejsbuku i Instagramu, a i njen mobilni telefon javno je dostupan svim građanima Rume.

(Kurir/Blic.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track