Kinezi ulažu 100 miliona evra u Rumu! Fabrika površine 100.000 m² kreće uskoro sa gradnjom!
Foto: Opština Ruma

Kinezi ulažu 100 miliona evra u Rumu! Fabrika površine 100.000 m² kreće uskoro sa gradnjom!

Vesti -

Ovaj projekat će imati veoma veliki pozitivan uticaj na opštinu Ruma i privredu u okruženju, istakla je Ćirićeva.

Danas je u Rumi potpisan veoma važan ugovor o prodaji zemljišta između kineske kompanije “Haitian” i opštine Ruma. Ovo je još jedna u nizu velikih investicija koje su u poslednjih nekoliko meseci stigle u ovu opštinu.

Ponosni smo na novu investiciju u našoj opštini jer je kompanija “Haitian” najveći svetski proizvođač mašina za brizganje pod pritiskom, sa 56.000 mašina za brizganje proizvedenih u 2021. godini i godišnjom prodajom od više od 2,2 milijarde evra. “Haitian International” pripada “Haitian Group” holdingu koji se bavi proizvodnjom u pet industrijskih oblasti, uključujući mašine za brizganje, mašine za livenje pod pritiskom, CNC mašine, robote i automatizaciju i servo pogone – istakla je predsednik opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Planiraju da pokriju tržišta u Evropi, Aziji i SAD

Prema rečima generalnog direktora “Haitian International”, Sun Jiminga, ova kompanija proširuje svoje proizvodne baze i investira u Srbiji. Njihov cilj je da uspostave novu proizvodnu bazu sa dobrim vezama sa Riječkom lukom i autoputem za Evropu, odakle svojom mašinerijom mogu pokriti tržišta Evrope, Turske, Rusije, Bliskog istoka, Indije, pa čak i SAD.

Imajući u vidu položaj, industrijske mogućnosti, raspoloživost kvalifikovane radne snage, raspoloživost zemljišta, kompanija je izabrala Rumu smatrajući da je ova opština najbolje mesto za ulaganje i uspostavljanje proizvodne baze – rekao je generalni direktor kompanije “Haitian International”.

NS uživo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track