RAT U RUSIJI: Da li se sukob sa ukrajinskog ratišta širi na Moskvu i druge delove ruske federacije?
Foto: Kurir

RAT U RUSIJI: Da li se sukob sa ukrajinskog ratišta širi na Moskvu i druge delove ruske federacije?

Vesti -

Rat u Ukrajini je ušao u 523 dan. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da se “rat vraća u Rusiju“ nakon što su tri ukrajinska drona oborena iznad Moskve. Dan nakon napada na poslovne zgrade glavnog grada Rusije, četiri osobe su poginule pošto su ruske snage pogodile višespratnicu u Krivom Rogu, a jedna je nastradala u napadu na centar Hersona. Četiri osobe su ubijene u ukrajinskom granatiranju Donjecka.

Nakon sastanka sa afričkim liderima, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Rusija spremna za sukob sa NATO-om. Međutim, Putin naglašava da Rusija ne želi direktan sukob, ali ukoliko neko drugi to želi, Moskva je spremna.

Britanski Sandej ekspres pozivajući se na neimenovane izvore iz britanskog ministarstva odbrane objavio je da britanske trupe obučavaju elitnu ukrajinsku brigadu komandosa koja se navodno sprema da povrati Krim pre Božića. Više od 2.000 vojnika stiglo je na udaljenu lokaciju u Dartmuru da učestvuje u specijalnim vežbama. Izvori navode da će komandosi formirati vrh koplja u invaziji dok će druge jedinice istovremeno napadati ruske položaje.

Da li se sukob sa ukrajinskog ratišta širi na Moskvu i druge delove ruske federacije?

Da li će Ukrajinska ofanziva doći do Krima?

Kakve mirovne inicijative je dobila Rusija?

Šta će se događati u Saudijskoj Arabiji u avgustu?

Gosti "Usijanja":

prof. Vinko Pandurević general u penziji

Ivan Miletić stručnjak za odbranu i bezbednost

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track