Mirović na obeležavanju 105. godišnjice proboja Solunskog fronta na Kajmakčalanu
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović na obeležavanju 105. godišnjice proboja Solunskog fronta na Kajmakčalanu

Vesti -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je sa delegacijom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predvođenom ministrom Nikolom Selakovićem i delagacijom Republike Srpske na čelu sa predsednikom Narodne skupštine Nenadom Stevandićem, prisustvovao otvaranju izložbe povodom 110 godina od Bregalničke bitke u Bitolju. Tokom boravka u Severnoj Makedoniji, a povodom obeležanja 105 godina od probijanja Solunskog fronta, predsednik Mirović, ministar Selaković i predsednik Stevandić su položili vence u Spomen kapeli palim borcima na vrhu Kajmakčalana, kao i na Kosturnici srpskih vojnika.

1 / 5 Foto: Pokrajinska vlada

Otkrivena je i spomen-ploča Vojinu Popoviću – vojvodi Vuku, potpukovniku srpske vojske i srpskom četničkom vojvodi koji je učestvovao u borbama za Makedoniju, u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu, kao komandant Dobrovoljačkog odreda na Solunskom frontu.

Spomen ploča na Gruniškom visu rekonstruisana je uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Događajima je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track