PREDSEDNIK VUČIĆ IZ NJUJORKA, POSLE GOVORA U UN: "Sada znaju da znamo, i razumeju da razumemo - Neće lako dobiti ono što hoće"
Foto: Printscreen/Pink

PREDSEDNIK VUČIĆ IZ NJUJORKA, POSLE GOVORA U UN: "Sada znaju da znamo, i razumeju da razumemo - Neće lako dobiti ono što hoće"

Vesti -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon govora u UN rekao da je jasno poručio Antoniu Guterešu da ćemo podržavati agendu za budućnost, i da ćemo dati doprinos ostvarenju principa UN.

- Imali smo jedan dobar razgovor oko KiM, i upoznao sam ga sa situacijom. Sada ću se naći sa podpredsednikom Kine Hanom Žengom, pa sa Miroslavom Lajčakom. Imaću i nastup na NewsMaxu, duga je noć - rekao je predsednik.

Kaže i da mnogi sada razgovaraju da je Vučić zaostao u prošlosti, dok su lideri malih zemalja pozdravili njegov govor i čestitali mu.

- Da li će to doprineti bilo čemu, neće, ali će osnažiti poziciju Republike Srbije. A to je da znaju da znamo, i da razumeju da mi razumemo. Da ne pokušavaju da misleći da ne shvatamo ili ne razumemo, da dobiju ono što hoće - kaže Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink

Predsednik je rekao da se neće promeniti to što veliki rade šta hoće.

- Rekao sam ono što stvarno mislim, i ono što stvarno radimo. Srbija ima samostalnu politiku. Narod i građani Srbije imaju svoju vladu koja u njihovo ime vodi politiku. Naše je da radimo svoje i čuvamo svoje. Dolaze neka druga vremena - kaže on.

Mogli ste da čujete i predsednika Gvineje i Burundija, i drugih zemalja, vetar slobode se oseća svuda u svetu, ističe Vučić.

- Svi kažu da nisu ni pro-amerikanci, ni pro-rusi, već da su Afrikanci ako su iz Afrike, i da imaju svoju politiku. Ponovo se širi talas slobode svetom, i neće se to lako zaustaviti - rekao je predsednik.

Govoreći o problemima u prenosu njegovog govora na RTS, on kaže da je siguran da nije u pitanju "sabotaža", već javašluk i nepripremljenost.

- Ne verujem u teorije zavere, iako su i oni nekada, jednom u sto puta, u pravu. Što se tiče svih drugih stvari, ja mislim da je mnogo važnije za nas da se spajamo i razgovaramo sa ljudima, da radimo ono što moramo da radimo - kaže on.

Vučić je dodao da je zabrinut zbog situacije na KiM, i da je imao bezbrojne sastanke sa predstavnicima SAD, i da je iskazao ogromnu zabrinutost i strah.

Na izjavu Petera Stana da se mora formirati ZSO što pre, Vučić je kratko rekao: "Dobro jutro, Kolumbo".

- Oni hoće da se ja ne osvrćem na bombardovanje, na proglašenje nezavisnosti Kosova, da prestanem da se okrećem prošlosti. Oni hoće da mi sve to stavimo u jedan fajl i priznamo Kosovo. Ako to neću da uradim, onda će imaju svoje neke organizacije njihove koje mogu da reaguju - kaže Vučić.

On je prokomentarisao i hapšenje albanskog lobiste kongresmena Boba Menendeza.

- Vidite kako to ide, lopovi uvek od sebe prvo polaze. Videli ste kako je govorio, tu je jasno bilo da ne govori iz ubeđenja, kada je podržavao Albance - rekao je predsednik.

Kaže i da njegova majka uvek govorila da prvo skoči, pa da kaže hop, komentarišući pisanje hrvatskih medija o dogovoru opozicije.

- A oni samo hop, hop, hop. Pišu i kako ne izdvajamo novac za inovativne lekove. Izdvajamo više novca nego ikada, i to ćemo pokazati, te brojke. A imamo pare i da izdvajamo za stadione, bolnice, crkve - kazao je on.

Govoreći o tome što je Zoran Milanović pozvao sve članice UN da priznaju Kosovo, Vučić je poručio sledeće:

- Ajde, video sam kako su svi stali u red da priznaju. Videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu - kaže kratko predsednik.

On je dodao i da je mnogo truda uloženo u obraćanje, i da je rađeno danonoćno, i zahvalio se svojim saradnicima koji su mu pomagali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track