Sjajan Novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra
Foto: Grad Subotica

Sjajan Novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra

Vesti -

Subotički simfonijski orkestar, solisti Vesna Đurković, sopran, i Željko Andrić, bariton, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, sinoć su u prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće Novogodišnjim gala koncertom oduševili subotičku publiku. Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, obraćajući se prisutnima, istakao da na pragu Nove godine želi da se zahvali svima onima koji su dali doprinos da Subotica s valjanim razlogom nosi epitet oaze kulture, raznolikosti i zajedništva.|

„Naš grad ima bogato kulturno nasleđe, a to potvrđuje i svaki nastup Subotičkog simfonijskog orkestra. Zato koristim ovu priliku da izrazim veliku zahvalnost našem sugrađaninu prof. Milošu Nikoliću, koji se na čelu ovog orkestra nalazi već godinama, kao i svakom članu Subotičkog simfonijskog orkestra“, rekao je Bakić.

Grad Subotica će, dodao je, i u narednom periodu nastaviti da razvija i svoj kulturni identitet.

1 / 14 Foto: Grad Subotica

„Subotica će i dalje biti grad otvoren za raznolikost, grad gde se neguje tradicija, grad gde umetnost i kultura spajaju ljude, grad gde će svi moći da iskažu svoj talenat i to podele sa nama, a sve u cilju jednog opšteg, zajedničkog blagostanja“, kazao je Bakić.

Naglasio je kako svaki koncert Subotičkog simfonijskog orkestra daje dodatni sjaj svakoj manifestaciji, da svaku svečanost učini veličanstvenom i da svaki njegov nastup podseća na snagu umetnosti koja spaja i uzdiže.

„Mi smo ponosni što je Subotički simfonijski orkestar stub kulture našeg grada, bogatstvo koje malo koji grad ima. Želim da se svima nama u narednoj godini ostvare sve želje i da Subotica bude mesto ispunjenja naših želja. Svima vama, vašim porodicama, kao i svim građanima Subotice želim srećnu i uspešnu novu 2024. godinu, sve najbolje i svako dobro“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Na repertoaru Subotičkog simfonijskog orkestra našla su se dela Đuzepe Verdija, Johana Štrausa i Jozefa Štrausa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja