RIK: Ponovno glasanje 2. januara na osam biračkih mesta
Foto: Stefan Stojanović MONDO

RIK: Ponovno glasanje 2. januara na osam biračkih mesta

Izbori 2024 -

Na sednici Republičke izborne komisije (RIK), održanoj 30. decembra, odlučivano je o prigovoru podnosioca Izborne liste "Srbija protiv nasilja" protiv Rešenja Izborne komisije grada Pančeva, koji je ustupljen Pokrajinskoj izbornoj komisiji kao nadležnoj instituciji.

Na sednici je doneto Rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkim mestima na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike održanim 17. decembra 2023. godine, objavljeno je na sajtu RIK-a.

Ponovno glasanje biće održano u utorak, 2. januara 2024. godine, u vremenu od 7 do 20 časova, na biračkim mestima na kojima je rešenjima Republičke izborne komisije poništeno glasanje i to na biračkom mestu broj 4. u opštini Bački Petrovac; na biračkom mestu broj 11. u opštini Bački Petrovac; na biračkom mestu broj 2. u opštini Bela Palanka; na biračkom mestu broj 12. u opštini Bela Palanka; na biračkom mestu broj 37. u opštini Bela Palanka; na biračkom mestu broj 4. u opštini Beočin; na biračkom mestu broj 20. u opštini Mionica i na biračkom mestu broj 7. u opštini Petrovac na Mlavi.

Doneta je Odluka o obliku, izgledu, boji i sadržini glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike, kao i Odluka o utvrđivanju broja glasačkih listića za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike 2. januara 2024. godine.

Za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike, za biračka mesta na kojima se ponavlja glasanje, utvrđuje se 5.352 glasačka listića koji će se štampati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track