GRADONAČELNIK STEVAN BAKIĆ uručio ključeve modernog vatrogasnog vozila Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Matica” Subotica
Foto: Grad Subotica

GRADONAČELNIK STEVAN BAKIĆ uručio ključeve modernog vatrogasnog vozila Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Matica” Subotica

Vesti -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je uručio ključeve modernog vatrogasnog vozila za gašenje požara na otvorenom predsedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Matica” Subotica, Tomislavu Kovaču. Uručujući ključeve vozila vrednog 13 miliona dinara, na platou u krugu DVD „Matica”, gradonačelnik Bakić je poželeo „da ga koriste u zdravlju, ali što manje”, kao i da im dugo traje.

Stevan Bakić, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

On je, tom prilikom, podsetio na dugu i bogatu tradiciju organizovanog gašenja požara u Subotici koja, kako je rekao, datira još od 1865. godine.

„I ne samo na osnovu te duge tradicije, nego i na iskazanim potrebama članova Udruženja koje su mi prezentovali, doneo sam odluku da Grad Subotica pomogne na jedan ovakav način. Svedoci smo izraženih i vrlo različitih aktivnosti članova Udruženja i to u širokom spektru: od obuke i seminara o osposobljavanju njihovih članova, do održavanja predavanja i edukacije po školama i različitih samostalnih ili združenih intervencija”, istakao je Stevan Bakić.

Stevan Bakić, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

Naglasio je da će Grad Subotica i ubuduće biti jedna velika podrška Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Matica”.

„Njihovu odgovornost prema našim sugrađanima ne treba ni u jednom momentu da zanemarimo. Takođe, ovo nije samo jedan vid brige, ovo je jedno veliko hvala za sve što rade za bezbednost naše zajednice”, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Stevan Bakić, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

Predsednik DVD „Matica” Subotica i komandant Komande štaba dobrovoljnih vatroganih jedinica na teritoriji grada Tomislav Kovač izrazio je zahvalnost Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem na, kako je rekao, prepoznavanju potrebe za unapređenje sektora dobrovoljnog vatrogastva.

1 / 12 Foto: Grad Subotica

„Ovo vozilo nije moglo doći na bolju adresu. Tu će biti maksimalno iskorišćeno da u sadejstvu sa Vatrogasno spasilačkom jedinicom Subotica obezbedimo što veću sigurnost i bezbednost našim sugrađanima. Ovo vozilo će nam biti od velike pomoći, najzad ćemo moći da se rame uz rame sa našim profesionalnim vatrogascima suočavamo sa raznim vanrednim situacijama. Još jednom bih se zahvalio gradonačelniku Stevanu Bakiću i nadam se da nećemo stati na ovome”, izjavio je Tomislav Kovač.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track