NAJBOLJI PRIJATELJI: Napuštene kuce i mace našle dom!
Foto: Petar Latinovic

Sajam udomljavanja pasa i mačaka

NAJBOLJI PRIJATELJI: Napuštene kuce i mace našle dom!

Beograd -
Ovogodišnji Sajam se organizuje kako bi pored gradskih ustanova i što veći broj udruženja koje brinu o napuštenim životinjama zajedničkim angažovanjem udomili napuštene pse i mačke
1 / 8 Foto: Petar Latinovic

BEOGRAD - Gradski sekretarijat za komunalne i stambene poslove organizovao je danas prvi Sajam udomljavanja pasa i mačaka zajedno sa udruženjima građana i kompanijama koje se bave hranom i opremom za domaće životinje. Sajam je bio još jedna prilika da Beograđani pokažu svoju humanost i ljubav prema životinjama, kao i da dobiju korisne savete i poklone za svoje ljubimce i nove prijatelje.

Na manifestaciji je bilo izloženo 30 pasa različitih vrsta, koji su vakcinisani protiv raznih bolesti i čipovani. Svi oni su lepo prihvaćeni kod sugrađana, pa su neki od njih posle 15 minuta od početka Sajma bili udomljeni. Ovogodišnji Sajam se organizuje kako bi pored gradskih ustanova i što veći broj udruženja koje brinu o napuštenim životinjama zajedničkim angažovanjem udomili napuštene pse i mačke.Sajam je održan u parku ispred Hrama Svetog Save.Na ovaj način završava se jesenja akcija usvajanja napuštenih pasa u okviru kampanje odgovornog vlasništva i usvajanja pasa „Najbolji prijatelj“ koja je usmerena na buđenje svesti o odgovornom vlasništvu i humane potrebe za pružanjem utočišta psima.Na sajmu udomljavanja pasa i mačaka prisustvovali su: Pomoćnik sekretara za komunalne poslove za sektor zoohigijena – Branko Jelčić Udruženja: „Alfa“, „Nada za životinje“, „Beta“, Humano društvo Obrenovca i „Feniks“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track