DOKTOR KON: Broj vakcinisanih protiv gripa u Beogradu veći od očekivanog!
Foto: Dado Đilas

Gradski zavod za javno zdravlje

DOKTOR KON: Broj vakcinisanih protiv gripa u Beogradu veći od očekivanog!

Beograd -
Među 16.612 vakcinisanih preovlađuju hronični bolesnici (14.710), dok su među preostalima najbrojnije osobe smeštene u gerijatrijske i socijalne ustanove, zdravstveni radnici i stariji od 65 godin

BEOGRAD - Za nepune dve nedelje otkako je počelo vakcinisanje protiv gripa u Beogradu, odziv građana je znatno veći od očekivanog, izjavio je epidemiolog u Gradskom zavodu za javno zdravlje Predrag Kon.

On je rekao da je u glavnom gradu, koji ima na raspolaganju 60.000 doza za imunizaciju, dosad već potrošeno 28 odsto. Ističući da među 16.612 vakcinisanih preovlađuju hronični bolesnici (14.710), dr Kon je objasnio da se oni i smatraju kategorijom u najvećem zdravstvenom riziku, dok su među preostalima najbrojnije osobe smeštene u gerijatrijske i socijalne ustanove, zdravstveni radnici i stariji od 65 godina.

Komentarišući epidemiološku situaciju u Beogradu, dr Kon je istakao da se broj novoobolelih od sezonskih respiratornih infekcija smanjuje.

Protekle nedelje registrovano je 17.812 slučajeva, među kojima samo devet sa kliničkom slikom gripa.On je dodao da virus gripa kod nas još nije izolovan, dok je u Evropi njegova aktivnost na vrlo niskom nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja