DIPLOMATA SLIKAR: Belgijski ambasador izlaže u Beogradu
Foto: Zorana Jevtić

Izložba

DIPLOMATA SLIKAR: Belgijski ambasador izlaže u Beogradu

Beograd -
Slikanje mi je pomoglo da budem bolji diplomata, kaže Kundicki dodajući da je ono izoštrilo njegov osećaj za posmatranje pa gde god da radi primećuje stvari koje bi mu promakle da nema oko slikara

BEOGRAD - U beogradskoj galeriji "Ozon" u sredu će biti otvorena izložba slika ambasadora Belgije u Srbiji Alana Kundickog (Alain Kundycki).

Po profesiji i po svom izboru, Alan Kundicki profesionalni je diplomata koji se kasnije i "slučajno" posvetio svojoj velikoj strasti - slikarstvu, navodi se u prikazu izložbe belgijskog diplomate.

Fasciniran estetikom prirode i čovekovog stvaralaštva, Kundicki je počeo da slika 1988. godine, kada je bio na diplomatskoj službi u Meksiku.Slikanje mi je pomoglo da budem bolji diplomata, kazao je ambasador Kundicki, ono je "izoštrilo moj osećaj za posmatranje i gde god da radim ja primećujem stvari, koje bi mi promakle da nemam oko slikara".

Izložba slika Alana Kundickog biće otvorena u sredu u 18 sati u beogradskoj galeriji "Ozon" na Andrićevom vencu i biće postavljena do 28. novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track