Čović: Goran Vesić sekretar Privremenog veća Beograda

Konstitutivna sednica

Čović: Goran Vesić sekretar Privremenog veća Beograda

Beograd -
Čović je rekao da će na dnevnom redu veća biti Poslovnik o radu, prestanak mandata gradskih odbornika i funkcionera

BEOGRAD - Na dnevnom redu današnje konstitutivne sednice privremenog gradskog veća Beograda za sekretara tog tela trebalo bi da bude imenovan Goran Vesić, izjavio je član tog veća i nekadašnji gradonačelnik Beograda Nebojša Čović.

Čović je rekao da će na dnevnom redu veća biti Poslovnik o radu, prestanak mandata gradskih odbornika i funkcionera.

On je najavio da će glavni zadatak privremenog veća biti da se pripremi procedura za predstojeće izbore u glavnom gradu, kao i da se usvoji rebalans budžeta.

"Očekuje nas mnogo posla i zato moramo biti brzi i efikasni, a ujedno raditi u skladu sa zakonom. Neophodno je pripremiti proceduru za izbore, usvojiti rebalans budžeta do kraja godine, pripremiti novi za sledeću ili makar odluku o privremenom finansiranju grada", rekao je Čović.

Čović je poručio i da je neophodno obezbediti da grad i svi gradski sistemi potpuno normalno funkcionišu. On jje rekao je da ne zna da li će se definitivno vratiti na političku scenu i izrazio zahvalnost prvom potpredsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na tome što su se setili njegovog prethodnog rada.

"Moja obaveza kao bivšeg gradonačelnika bila je da pomognem. Svako ko ima iskustva i rezultate treba da pomogne, ukoliko je pozvan. Zahvalan sam prvom potpredsedniku i Vladi što su to prepoznali i setili se mog nekadašnjeg angažovanja", kazao je Čović.

On nije želeo da prejudicira odluku o eventualnoj ponovnoj kandidaturi za gradonačelnika Beograda.

Beograđani će na birališta najverovatnije izaći 16. marta, a i da je u opciji da istog dana budu održani i parlamentarni izbori.

Naprednjaci i socijalisti dogovorili su se da iskoriste maksimalne zakonske rokove za zakazivanje glasanja, pa će tako predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović izbore raspisati tek sredinom januara, kada Privremenom organu u prestonici istekne dvomesečni mandat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track