SINIŠA MALI: Grad ne odustaje od infrastrukturnih projekata uprkos štednji!
Foto: Tanjug

Privremeni organ Beograda

SINIŠA MALI: Grad ne odustaje od infrastrukturnih projekata uprkos štednji!

Beograd -
Ideja je da niko ne ostane bez novca, ali da svi stegnemo kaiš. Postoji veliki potencijal u smanjenju troškova, pre svega u javnim komunalnim preduzećima, rekao je Mali

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali izjavio je danas da grad neće odustati od značajnih infrastrukturnih projekata, uprkos merama štednje i da je to telo agresivnim merama štednje i prolongiranjem investicija sprečilo bankrot.

"Uspeli smo da izbalansiramo prihode i rashode i da potrošimo samo onoliko koliko imamo", rekao je Mali za televiziju Studio B, a prenosi Beoinfo.

On je dodao i da gradu nedostaje 7,4 milijarde dinara kako bi pokrio troškove do kraja godine.Mali je precizirao da su u budžetu za narednu godinu za prva tri meseca predviđeni prihodi od 13,8 milijardi dinara, a rashodi od 27,3 milijarde dinara.

"U prva tri meseca naredne godine je najlakše da nađemo nepotrebne izdatke i krenemo da štedimo. Moram da kažem da to nije lako u zimskim mesecima. Ideja je da niko ne ostane bez novca, ali da svi stegnemo kaiš. Postoji veliki potencijal u smanjenju troškova, pre svega u javnim komunalnim preduzećima", rekao je Mali.

On je istakao da će se naredne godine grad suočiti sa više od 500 miliona evra duga, dok je predviđeno da prihoduje svega 60 milijardi dinara.

Mali je ocenio da način upravljanja u beogradskim javnim preduzećima treba menjati i ocenio da "Parking servis” može samostalno da zarađuje, da je "Zelenilo - Beograd” uradilo dosta da najmanje zavisi od gradske kase, dok je najteža situacija u Gradskom saobraćajnom preduzeću koje i dobija najviše subvencija od grada.

On je negirao da je PKB profitabilno preduzeće i precizirao da mu je potrebno restrukturiranje, jer ima dug od blizu 100 miliona evra.

Grad će, kako je naveo, nastaviti da pomaže sve ugrožene kategorije stanovništva, poput penzionera, trudnica i osoba sa invaliditetom.

Mali je naveo i da ne zna datum lokalnih izbora u Beogradu, ali je poručio da je sve spremno za njihovo održavanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track