DOGORELO DO NOKTIJU: Vozači GSP traže strože kazne za napadače

Bus plus misli samo na zaradu

DOGORELO DO NOKTIJU: Vozači GSP traže strože kazne za napadače

Beograd -
"Mi u vozilima imamo panik tastere koji ne funkcionišu i to je jedan od propusta Bus plusa," ukazao je Maljević i dodao da u pojedinim vozilima ne radi video nadzor

BEOGRAD - Ispred Palate pravde u Beogradu protestovalo je oko stotinu vozača Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) zahtevajući strože kazne za napadače na radnike u javnom prevozu.

Oni su nadležnim organima dali rok od deset dana da ispune njihove zahteve i u suprotnom najavili radikalizaciju protesta.

"Ovo je poziv pravosuđu da u krivičnim postupcima ne mogu da budu minimalne kazne za napadače i one koji oštećuju naša vozila," rekao je novinarima portparol Saobraćajnog sindikata GSP Aleksandar Jokić.

Kako je rekao predsednik sindikata "Evrovozač" Jovan Maljević vozači zahtevaju direktnu vezu panik tastera, GPS uređaja i video nadzora u vozilima sa nekom od policijskih stanica u gradu.

"Mi u vozilima imamo panik tastere koji ne funkcionišu i to je jedan od propusta Bus plusa," ukazao je Maljević i dodao da u pojedinim vozilima ne radi video nadzor.

Demonstranti su na platou ispred Palate pravde razvili transparente svojih sindikata, a vozači autobusa i tramvaja u prolazu su im trubili u znak podrške. Osim Saobraćajnog sindikata GSP-a i Evrovozač, protest podržavaju i Sindikat vozača, Glavni sindikat, sindikat Solidarnost i sindikat Sloga.

Prema podacima GSP-a u 2013. godini zabeležena su 54 napada na vozače i kontrolore u javnom prevozu. Poslednji napadi dogodili su se u noći između ponedeljka i utorka, kada je jedan vozač pretučen "bokserom", dok je drugi lakše povređen kada je pucano na autobus koji je bio u pokretu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track