Mali: Izgradnja BG metroa možda već dogodine
Foto: Fonet

Demantovao Đilasa

Mali: Izgradnja BG metroa možda već dogodine

Beograd -
Projekat još nije spreman za realizaciju

BEOGRAD - Predsednik privremenog veća Beograda Siniša Mali izjavio je da bi izgradnja beogradskog metroa mogla da počne sledeće godine i da nije istina da je taj projekat spreman za realizaciju, kao što nije tačno da je obezbeđeno njegovo finansiranje.

Mali je demantovao navode bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da izgradnju metroa koči republička Vlada."Istina je da je urađen idejni projekat za koji je novac osigurala Francuska i da su sve aktivnosti prošle godine, dok je Đilas vodio grad, zaustavljene", kazao je Mali.On je naveo da misli kako će izgradnja metroa početi sledeće godine, a u međuvremenu će projekat bivseg gradonačelnika biti pažljivo pregledam.

"U međuvremenu, dobro ćemo pregledati Đilasov projekat koji ima 13 stanica, dok je recimo u Sofiji predviđeno sedam. Kako je moguće da u Bugarskoj izgradnja košta 360 miliona evra, a kod njega mnogo više", kazao je Mali.

Predsednik Privremenog Gradskog veća ocenio je da se sistem "Bus plusa" nije se pokazao operativnim zbog toga što se naplata karata poslednjih godinu dana drastično smanjila, idodao da je grad samo prošle godine na ime subvencija isplatio GSP 7,5 milijardi dinara."Naša ideja je da strani partner obezbedi uređaje koji su neophodni za njegovo funkcionisanje, a da prodaja markica ili kontrola pređu pod okrilje grada. I ne verujem da Ä e se sistem više zvati 'Bus plus'", kazao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track