UMRLA JOJ BEBA U STOMAKU: Završena interna kontrola u novopazarskoj bolnici
Foto: Kurir

Krivične prijave protiv dvoje lekara

UMRLA JOJ BEBA U STOMAKU: Završena interna kontrola u novopazarskoj bolnici

Srbija -
Zaposleni na Ginekološko-akušerskom odeljenju negirali su navode bračnog para Hazirović

NOVI PAZAR - Republička zdravstvena inspekcija danas je preuzela rezultate interne kontrole Opšte bolnice u Novom Pazaru povodom tužbe bračnog para Hazirović, izjavio je direktor bolnice Mirsad Đerlek.

Supružnici Lidija i Almin Hazirović iz Novog Pazara podneli su prošle nedelje krivične prijave protiv dvoje doktora, okrivivši ih da su neznanjem i nepreduzimanjem potrebnih mera doprineli da izgube bebu, lišili ih potomstva, a Lidiju "doveli do ivice smrti".

Zaposleni na Ginekološko-akušerskom odeljenju novopazarske Opšte bolnice, kao i nekoliko lekara sa drugih odeljenja, negirali su navode Hazirovića, a medije optužili za neprofesionalno izveštavanje i vođenje prljave kampanje protiv medicinskih radnika.

Direktor Bolnice Mirsad Đerlek je novopazarskom Sto plus radiju rekao da će inspekcija sutra analizirati dokumentaciju i doneti odluku u vezi sa tim slučajem.

"Ukoliko iz rezultata interne kontrole ne bude mogla da donese odluku, Republička inspekcija će zatražiti ekspertizu stručnjaka iz nekoliko centara u Srbiji", rekao je Đerlek.Ministarka zdravlja u ostavci Slavica Đukić Dejanović rekla je prošle nedelje da se "inspekcijske službe moraju izjasniti da li je bilo propusta" u Novom Pazaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track