DA LI STE VIDELI RIKIJA: Džinovski zeka na trgu Nikole Pašića!
Foto: Reuters

MAD in Belgrade

DA LI STE VIDELI RIKIJA: Džinovski zeka na trgu Nikole Pašića!

Beograd -
Skulptura je delo konceptualnog umetnika Hofmana, čije je najpoznatije delo džinovska žuta patkica, gigantska verzija igračke, koja plovi morima i okeanima od 2007. godine oblilazeći svetske metropole
1 / 3 Foto: Reuters

BEOGRAD - Skulptura džinovskog zeke Rikija visoka 14 metara, poznatog holandskog umetnika Florentijna Hofmana iz Roterdama koji svoje gigantske skulpture i instalacije postavlja na javnim mestima širom planete, postavljena je danas na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Hofmanov zeka Riki pojavio se jutros na Trgu Nikole Pašića da najavi festival "MAD in Belgrade", koji se 24. i 25. maja održava u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.Skluptura Riki konceptualnog umetnika Hofmana, čije je najpoznatije delo džinovska žuta patkica, gigantska verzija igračke, koja plovi morima i okeanima od 2007. godine oblilazeći svetske metropole, biće izložena na Trgu naredne tri nedelje.

Prema rečima autora, zeka Riki kao i džinovska patkica, podseća na detinjstvo, on je apstraktan prikaz njegove drage igračke iz detinjstva.

"Sada kada sam veliki dečak, još uvek razbacujem svoje igračke unaokolo, "MAD in Belgrade" otvara vrata za sve ono neobično i nedefinisano, što nas provocira i udaljava od naše dnevne rutine…a to je Ludo (MAD)", rekao je Hofman a prenosi beogradski festival.Zeka Riki će na Trgu Nikole Pašića ostati tri nedelje, a nakon kratke dremke, ponovo će se pojaviti na festivalu "MAD in Belgrade" 24. i 25. maja u parku kod Muzeja savremene umetnosti.Ovogodišnji "MAD in Belgrade“ biće najluđa i najduža žurka u Beogradu, na više lokacija nastupiće više od 100 izvođača elektronskog i dance žanra, uz posebne žive nastupe, najavljuju organizatori.

Interaktivna zabava, učestvovanje u igri trajaće neprekidno tokom dva dana a gigantske skulpture i arhitektonske intervencije biće kulise za potpuno novo parti iskustvo, navili su organizatori.Centralna mesta okupljanja biće na dve glavne bine: Mad Dog i Crazy Rabbit bina, postavljene u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu.Osim u parku, žurka će biti i na vodi, na splavovima i party brodićima nadomak glavnih festivalskih bina. Na ovim manjim scenama, biće predstavljena posebna MAD izdanja srpskih party kolektiva i njihovih gostiju iz inostranstva.Prvog festivalskog dana nastupiće pop-ikona Neneh Čeri kojoj će ovo biti prva poseta Beogradu. Pevačica poznata po planetarnom hitu "7 Seconds“ na MAD festivalu predstaviće svoj novi album "Blank Project“.

Prvo festivalsko veče donosi i nastup najboljeg svetskog Đ-a na Resident Advisor listi za 2013. godinu, berlinskog Đ i producenta Dixona. Istog dana, ljubitelji skandinavske elektronske muzičke scene obradovaće nastup Lindstroma, kralja nordijskog diska, koji je nastupao na svim značajnijim evropskim i svetskim muzičkim festivalima. Prve večeri trio Who Made Who doneće harizmatični india elektronski zvuk.Druge večeri nastupiće Toni Alen, jedan od najcenjenijih afričkih bubnjara u posebnom elektro džez izdanju, uz pratnju saksofoniste Džimija Tenora. Istog dana, beogradskoj publici predstaviće se harizmatična Kelela, pripadnica nove L.A. scene i zastupnica r"n"b žanra.

Predstaviće se i Đ Omar S, zvezda detroitske scene i Đ Krush iz Japana, zatim 24.godišnji mladić Wankelmut vlasnik remiksa "One Day/ Reckoning Song“ sa platiniumskom digitalnom prodajom.Ulaznice za dvodnevni "MAD in Belgrade“ festival od danas su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji, i to po ceni od 1200 dinara za jednodnevnu i 2000 dinara za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track