BEOGRAD: Počeli radovi na uređenju kripte u Hramu Svetog Save!
Foto: Tanjug

Tomislav Nikolić presedavao sednicom

BEOGRAD: Počeli radovi na uređenju kripte u Hramu Svetog Save!

Beograd -
U podzmenoj etaži površine od 1.800 kvadratnih metara nalaziće se brojni duhovni sadržaji, poput grobne crkve posvećene Svetom knezu Lazaru i kripte u kojoj će se ubuduće sahranjivati srpski patrijarsi

BEOGRAD - U Hramu Svetog Save na Vračaru u toku su radovi na uređenju enterijera kripte, odnosno podzemne etaže Hrama, rečeno je danas na sednici Glavnog odbora Društva za podizanje Hrama Svetog Save, kojom je predsedavao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U podzmenoj etaži površine od 1.800 kvadratnih metara nalaziće se brojni duhovni sadržaji, poput grobne crkve posvećene Svetom knezu Lazaru i kripte u kojoj će se ubuduće sahranjivati srpski patrijarsi, piše u saopštenju.

Kripta se radi u vizantijskom stilu - delom freskopisana, a delom u mozaiku. Predsednik Nikolić je, kako se navodi, predstavio Izveštaj o radu Društva i izložio plan i program aktivnosti Društva.

"Aktivnosti Društva biće posebno usmerene na implementaciju ugovora potpisanog između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o izradi mozaika u Hramu, realizaciju druge faze izgradnje i uređenja istočnog dela Svetosavskog platoa i sprovođenje akcije doplatne poštanske marke", piše u saopštenju.

Na današnjoj sednici Glavnog odbora Društva za podizanje Hrama Svetog Save rezimirani su obavljeni radovi na Hramu Svetog Save u Beogradu u prethodnom periodu i predstavljen je Plan i program aktivnosti Društva za 2014/15. godinu. Sednica Skupštine Društva, kako je najavljeno, zakazana je za utorak, 29. april 2014. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track