KONTROLA: Siniša Mali obišao 20 spratova peške
Foto: Zorana Jevtić

Gradonačelnik proverio kad zaposleni u gradskoj administraciji dolaze na posao

KONTROLA: Siniša Mali obišao 20 spratova peške

Beograd -
Učinićemo sve da gradska uprava bude što efikasnija i da bude na raspolaganju građanima što duže tokom dana, poručio prvi čovek prestonice prilikom nenajavljene posete ovoj instituciji

BEOGRAD - Kontrola zaposlenih.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i gradski menadžer Goran Vesić juče su otišli u nenajavljenu posetu zaposlenih u gradskoj upravi kako bi proverili da li zaposleni poštuju novo radno vreme od 7.30. Gradonačelnik Mali obišao je svih 20 spratova, i to peške, popričao sa zaposlenima i rekao da će učiniti sve da gradska služba bude što efikasnija, brža i na raspolaganju građanima Beograda što duže tokom dana.- Od danas počinje celodnevni prijem građana u svim sekretarijatima. Više se neće dešavati da pojedini sekretarijati, kao što je bio Sekretarijat za urbanizam i legalizaciju, imaju prijem stranaka dva puta nedeljno - kaže Mali i dodaje da će ove nedelje građani biti obavešteni o načinu na koji će moći svakodnevno da dođu do jednog od članova gradskog veća, izlože i ako je moguće reše svoje probleme.- Želja nam je da novim radnim vremenom od 7.30 budemo što efikasniji i da izađemo u susret i građanima i pravnim licima. Bilo je neophodno uskladiti radno vreme gradske uprave s radnim vremenom državnih organa s obzirom na to da postoji veliki broj nadležnosti koji gradska uprava radi u ime Republike Srbije i za njen račun - izjavio je Mali, nakon čega je obišao šalter-salu u gradskoj upravi.

Poštuju nova pravilaVEĆINA STIGLA NA VREMESudeći po prvom danu, većini zaposlenih u gradskoj upravi nije teško palo novo radno vreme, jer su već oko 7.15 napravili gužvu u holu Ineksove zgrade, gde su smešteni sekretarijati. Bilo je i onih koji su stigli posle pola osam, za koje je gradonačelnik Mali najavio nove mere kontrole.- Svaki zaposleni od 1. juna imaće karticu koju će morati da provlači kad ulazi ili izlazi iz zgrade. U ovom momentu nemamo mogućnost registracije pojedinih zaposlenih - kaže Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track