KURIR U INSPEKCIJI: Ministarka, gradilište je i dalje prazno!
Foto: Zorana Jevtić

Gradilište kod Uba i dalje zvrji prazno

KURIR U INSPEKCIJI: Ministarka, gradilište je i dalje prazno!

Društvo -
Četiri dana pošto je Zorana Mihajlović zatekla pustoš na deonici budućeg auto-puta, ekipa Kurira naišla na istu situaciju; Nekolicina radnika koje smo zatekli tvrde da oni nisu krivi već da im tempo rada diktiraju vremenski uslovi koji su ovih dana loši
1 / 4 Foto: Marina Lopičić

UB - Ništa se nije promenilo...

Samo četiri dana pošto je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u nenajavljenoj kontroli radova na deonici budućeg auto-puta prema Crnoj Gori od Uba do Lajkovca zatekla gotovo prazno gradilište, ekipa Kurira naišla je na identičnu situaciju. Zatekli smo samo nekoliko radnika, koji kažu da vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se radi punom parom.

Sa radnicima... Novinarka Kurira (desno) krenula ministarkinim stopama
Sa radnicima... Novinarka Kurira (desno) krenula ministarkinim stopama

Pravdaju se- Nama sve zavisi od vremena. Kako da radimo kad skoro svaki drugi dan pljušti kiša. Evo, do malopre je padala, nedavno je prestala i mi smo odmah počeli da radimo. Ispada da mi ovde rušimo, a ne da gradimo - kaže jedan od radnika.

Miloš Grčić, pomoćnik geometra, zaposlen u preduzeću „Planum“, kaže da radnika ima sasvim dovoljno i da je, što se tiče radova, sve u redu. Kad smo ga upitali gde su radnici i koliko njih trenutno radi, on je rekao da su svi raspoređeni na trasi.- Pogledajte, ovde nas ima desetak, ali ukupno sada radi oko stotinak radnika. Svi su raspoređeni na trasi po grupama - kaže Grčić i dodaje da su se prilično iznenadili kad ih je ministarka Mihajlović prošle nedelje posetila, ali da se od tada ništa nije promenilo.

Bez šlemova- Ništa nismo menjali posle njene posete. Mi i dalje radimo istim intenzitetom kao i pre i trudimo se da sve bude u najboljem redu - kaže Grčić.Ekipa Kurira obišla je celo gradilište. Krenuli smo trasom kako bismo proverili da li zaista radnici rade. Međutim, naleteli smo na jednu grupu, koja gotovo ništa nije radila.Ministarka je prilikom posete ukazala i da je veliki problem to što radnici ne nose šlemove. Ni juče ih nisu imali.

Bez promene... Pustoš kao i pre četiri dana
Bez promene... Pustoš kao i pre četiri dana

Preduzima mereMIHAJLOVIĆEVA: GRADILIŠTE MOŽE BITI ZATVORENOKad smo obavestili ministarku Mihajlović da njena nenajavljena poseta i upozorenje nisu urodili plodom, rekla nam je da je na ovu deonicu budućeg auto-puta juče izašla inspekcija rada, a da će danas izaći i građevinska inspekcija.- Mere koje mogu da se preduzmu su čak i zatvaranje gradilišta. Svakako, sačekaću izveštaje inspekcije - kaže Mihajlovićeva za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track