GRADSKI ZAVOD: Beogradska voda ispravna, sme da se pije
Foto: Shutterstock

Rigorozne kontrole na svaki sat

GRADSKI ZAVOD: Beogradska voda ispravna, sme da se pije

Beograd -
Fabrika vode stalno funkcioniše i kada bi se nešto desilo, vodosnabdevanje bi odmah bilo prekinuto. Kad vode ima na česmi, ona je ispravna, kaže direktor Slobodan Tošović

BEOGRAD - Direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje Slobodan Tošović izjavio je jutros da je voda u beogradskom vodovodu potpuno bezbedna i da se rigorozno kontroliše svaki sat na 134 parametra što je više nego što propisuje Evropska unija.

On je rekao da fabrika vode stalno funkcioniše i kada bi se nešto desilo, vodosnabdevanje bi odmah bilo prekinuto."Kad vode ima na česmi", ona je ispravna, rekao je Tošović.

On je rekao da bi voda mogla da se pusti u Bariču, s time da ona nije za piće, već samo za sanitarne potrebe i da bi o tome trebalo upozoriti građane. Tošović je rekao da će građani u delovima Voždovca i podavalskim selima morati malo da sačekaju na vodu, jer treba malo više vremena da se ona ispita.

Prema njegovim rečima, vodovodi u Obrenovcu i Lazarevcu ne rade i neće raditi ni kad dođe struja, jer će biti potrebno neko vreme da se završe svi poslovi kako bi bilo sigurno da voda može da služi za piće i druge potrebe."I kad dođe struja trebaće nam četiri-pet dana da se to razreši", rekao je Tošović.

On je dodao da je voda u manjim sisitemima, kao što su Sopot, Mladenovac, PKB vodovodi i vodovodi u Grockoj za piće i higijenski ispravna.Tošović je rekao da u njegovom zavodu najviše strahuju od epidemija i da bi one mogle da se očekuju kasnije, kada se voda povuče. "Tada sledi čisćenje, sanitacija", istakao je Tošović.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track