Vesić: Za Beograd nema opasnosti od novih poplava
Foto: Beta

Štav za vanredne situacije

Vesić: Za Beograd nema opasnosti od novih poplava

Beograd -
Prilikom obilnijih kiša ponekad dođe do izlivanja kanalizacije i zato je potreban oprez

BEOGRAD - Menadžer grada Beograda Goran Vesić izjavio je danas da za glavni grad nema opasnosti od novih poplava.

Prilikom obilnijih kiša ponekad dođe do izlivanja kanalizacije i zato je potreban oprez.

Vesić je rekao da Štab za vanredne situacije svakodnevno prati situaciju zajedno sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom i da nema opasnosti od novih poplava, ali da kanalizacija u Beogradu nije u najboljem redu.

Menadžer grada Beograda je rekao da je brigu o Obrenovcu preuzela Vojska Srbije u smislu rasčišćavanja i da se život polako vraća u normalu.

Prema njegovim rečima, obavlja se procena štete, a sledeći korak je nalaženje načina da se ljudima, da se sagrade kuće koje su uništene u poplavi i da se šteta što više sanira, dok je osposobljena kasarna u Obrenovcu za ljude čije su kuće srušene.Vesić je ukazao da su najveći problem u Beogradu klizišta, kojih ima više od 1.000, i najavio da će tokom leta biti objavljen planom sanacije.

Menadžer grada Beograda je najavio da su obavljene neophodne promene u budžetu koje će biti usvojene u Skupštini grada 23. juna da bi se rešili problemi.

Postoji mogućnost dobijanja novca iz određenih fondova i donacija kompanija i postoji intresovanje za obnovu pojedinih obdaništa i domova kulture, najavio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track