SINIŠA MALI: Besplatna pomoć za saniranje štete u Lazarevcu!
Foto: Tanjug

Tornado u selu Šopići

SINIŠA MALI: Besplatna pomoć za saniranje štete u Lazarevcu!

Beograd -
Siniša Mali koji je obišao Mesnu zajednicu Šopići najteže postradalu u lazarevačkoj opštini rekao je da će ugroženom stanovništvu Grad besplatno podeliti potrebne količine crepa i najlona
1 / 20 Foto: Tanjug

LAZAREVAC - Grad Beograd će pomoći u saniranju štete od nevremena građanima opštine Lazarevac, najavio je danas gradonačelnik Siniša Mali koji je obišao Mesnu zajednicu Šopići najteže postradalu u lazarevačkoj opštini.

On je rekao novinarima da grad Beograd zajedno sa predstavnicima mesnih zajednica radi na sanaciji štete od sinoćnjeg nevremena, a da će potrebne količine crepa i najlona biti besplatno podeljene građanima.

Mali je rekao da se trenutno odnosi šut i sve što je uništeno, a da se paralelno sa tim radi na uvođenju struje zajedno sa ekipama Elektrosrbije Kraljevo i Elektromreža Srbije.

Prema njegovim rečima, tri stuba dalekovoda su srušena u oluji, a radiće se na podizanju novih i postepenom vraćanju u funkciju uništenih trafostanica.Mali je izrazio očekivanje, na osnovu obećanja nadležnih, da bi do kraja sutrašnjeg dana struja trebalo da se vrati u opštinu Lazarevac.

On je naveo i da se paralelno radi na sanaciji štete i da se kuće na kojima je crep 100 odsto uništen pokriju najlonom kako ne bi došlo do očekivanih novih padavina do prodora vode.

On je naveo i da je grad obezbedio 10.000 kvadratnih metara najlona za stotinak kuća, kao i da je opština, takođe, obezbedila određenu količinu najlona za iste namene.

Prema njegovim rečima, do 14 sati biće poznato koje količine crepa su potrebne za pokrivanje kuća."Sve ćemo besplatno da uradimo, tako da će svi građani koji su pretrpeli štetu dobiti besplatnu pomoć i od grada i od opštine", rekao je Mali.

On je naveo i da je građanima opštine Lazarevac za normalizaciju života na raspolaganju i komunalni sistem grada, kao i privredno društvo Kolubare, istakavši da će tu raditi sve da bi se situacija što pre normalizovala.Mali i gradski menadžer Goran Vesić razgovarali su sa građanima o sinoćnjem nevremenu i tokom obilaska Mesne zajednice Šopić i na licu mesta se upoznali sa razmeranama sinoćnjeg nevremena.

Od posledica nevremena bilo je povređeno 26 osoba, koje su svi trenutno zdravo i dobro, zbog čega je gradonačelnik Beograda izrazio zadovoljstvo.

Na području Lazarevca najteže je pogođeno pet mesnih zajednica, a ukupno je oštećeno više od 1.000 kuća.Meštani pričaju da je jak vetar bukvalno nosio sve pred sobom i da su za samo desetak minuta ostali bez crepa na krovovima, terasa...Tokom obilaska Mesne zajednice Šopići u gotovo svakoj kući meštani popravljaju krovove, seku se polomljene grane drveća, čisti šut kako bi se život što pre normalizovao.

Od siline udara vetra delovi dalekovoda za struju su iskrivljeni, neki od stubova bukvalno polomljeni, a lokalna crkva oštećena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track