SAMOSTALNI SINDIKAT GSP: Tražimo hitnu promenu tarifnog sistema!
Foto: Beta

Rešiti problem finansiranja

SAMOSTALNI SINDIKAT GSP: Tražimo hitnu promenu tarifnog sistema!

Beograd -
Sve što se dešavalo po pitanju javnog gradskog prevoza poslednjih godina, bilo je na štetu Grada, građana Beograda, zaposlenih u GSP i samog preduzeća. Takve stvari se više nikada ne smeju ponoviti, poručio je Samostalni sindikat

BEOGRAD - Samostalni sindikat Gradskog sobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd podržava napore Skupštine grada za finansijsku konsolidaciju tog javnog komunalnog preduzeća i smatra da je promena tarifnog sistema mera koja se mora hitno primeniti, saopšteno je danas iz tog sindikata.

"Jedan od naših najvažnijih zahteva je upravo trajno rešavanje finansiranja GSP-a", navodi se u saopštenju i ocenjuje da je, pre donošenja bilo kakvih odluka, neophodno uključiti i taj sindikat u razmatranje predloga radne grupe, jer je, kako kažu, " nepobitna činejnica da najviše iskustva i znanja o pomenutim temama imaju zaposleni u JKP GSP Beograd".

"Sve što se dešavalo po pitanju javnog gradskog prevoza poslednjih godina, bilo je na štetu Grada, građana Beograda, zaposlenih u GSP i samog preduzeća. Takve stvari se više nikada ne smeju ponoviti", poručio je Samostalni sindikat.

Ukoliko se reši problem finansiranja, rešiće se i problemi sa delovima, vozilima, rad vozača i održavanja (koje sada radi u ekstremno teškim uslovima), ali i drugi problemi koji godinama pritiskaju GSP, navedeno je u saopštenju sindikalne organizacije GSP-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja