BEOGRAD POSLE NEVREMENA: Vetar izvalio platan na Trgu Nikole Pašića, Autokomanda kritična!

Pune ruke posla za komunalne službe

BEOGRAD POSLE NEVREMENA: Vetar izvalio platan na Trgu Nikole Pašića, Autokomanda kritična!

Beograd -
U Uralskoj ulici broj 42 iz dvorišta privatne firme odvalio se stub sa stabla smokve, pao preko ulice i zatvorio prolaz vozilima, a u Primorskoj ulici broj 16, iz privatnog dvorišta, izvalilo se stablo trešnje i palo preko kuće. Intervencije su izvršene uz upotrebu hidraulične platforme visine 22m

BEOGRAD - Jutro nakon nevremena koje je sinoć praćeno pljuskom i grmljavinom. pogodilo Beograd, grad se vratio u normalu. Iz "Zelenila" saopštavaju da su sinoć intervenisali tri puta, a opština Voždovac napravila je spisak kritičnih tačaka koje su podložne poplavama.JKP „Zelenilo-Beograd“ je zbog nevremena u toku dežurstva između srede i četvrtka intervenisalo 3 puta.

Na Trgu Nikole Pašića prelomilo se stablo platana, u Uralskoj ulici broj 42 iz dvorišta privatne firme odvalio se stub sa stabla smokve, pao preko ulice i zatvorio prolaz vozilima, a u Primorskoj ulici broj 16, iz privatnog dvorišta, izvalilo se stablo trešnje i palo preko kuće. Intervencije su izvršene uz upotrebu hidraulične platforme visine 22m.

Inače, za sve slučajeve izvaljenih stabala i prelomljenih grana koja mogu naneti materijalnu štetu ili ugroziti život građana, sugrađani se mogu obratiti dežurnoj službi JKP „Zelenilo Beograd”, Bulevar vojvode Mišića 85a, na telefon 2650-683.

Štab za vanredne situacije opštine Voždovac detektovao je kritične lokacije na teritoriji opštine Voždovac i to na sledećim lokacijama :

Darvinova, isključenje sa autoputa na Autokomandu,Voronješka,autoput kod Dušanovačke pijace.

U skladu sa tim, građani se obaveštavaju da koriste alternativne pravce i ako mogu izbegnu ove lokacije dok postoji mogućnost intezivnih padavina, a zbog kratkotrajnog porasta nivoa vode na pomenutim delovima teritorije Voždovac.

Inače, u GSP su jutros rekli da sve linije saobraćaju uobičajeno: jedini izuzetak su autobusi 310 i 504, čije trase delimično menjaju radovi na vodovodnoj mreži.

U EDB takođe kažu da nevreme nije napravilo štetu na elektro-mreži: manji kvarovi su remontovani još sinoć.

( BLIC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track