Beograd na sajmu turizma u Zagrebu

Beograd na sajmu turizma u Zagrebu

Beograd -
Beograd će na sajmu biti promovisan kao poželjna destinacija za kratak gradski odmor, s posebnim akcentom na kandidaturu za evropsku prestonicu kulture 2020, grad sporta, kongresni centar

BEOGRAD- Turistička organizacija Beograda saopštila je da će učestvovati na prvom Međunarodnom sajmu turizma "Plejs tu gou" (Place 2 go), koji se od 30. marta do 1. aprila održava u Zagrebu.

Sajam je zamišljen kao predstavljanje sveta Hrvatskoj i Hrvatske svetu kroz niz prezentacija, promocija, radionica, predavanja i svega onoga što može da privuče znatiželjnog budućeg putnika.

Beogradće na sajmu biti promovisan kao poželjna destinacija za kratak gradski odmor (city break), s posebnim akcentom na kandidaturu za evropsku prestonicu kulture 2020, grad sporta, kongresni centar regiona, grad u kome se održavaju kvalitetne manifestacije i festivali.

Posebna pažnja posvećena je događajima u Beogradu tokom 2012. koji mogu biti osnov za pravljenje aranžmana za dolazak turista sa ovog tržišta u Beograd.

U 2011. godini Beograd je posetilo 31.241 građana Hrvatske, što je za devet odsto više nego u prethodnoj godini , a ostvareno je 54.781 noćenja, što je četir odsto više nego u prethodnoj godini, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track