Vučić: Radna mesta i investicije

Vučić: Radna mesta i investicije

Politika -
Kandidat SNS za gradonačelnika Beograda zjavio je da je cilj naprednjaka razvijanje malih i srednjih preduzeća i podsticanje malog biznisa i privrednika
BEOGRAD - Najvažniji posao Srpske napredne stranke (SNS) je stvaranje više radnih mesta, popravljanje privrednog ambijenta i stvaranje uslova za ulaganje.
Kandidat SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić izjavio je da je cilj naprednjaka razvijanje malih i srednjih preduzeća i podsticanje malog biznisa i privrednika, jer oni vuku zemlju napred i obezbeđuju zapošljavanje.
Vučić je na konferenciji za novinare naveo da naprednjaci uz sebe imaju veliki broj stručnjaka i da je važan deo programa te stranke, pored zakona o javnim nabavkama i kancelarije za brze odgovore, reforma javnog sektora i poreske politike, kao i borba protiv političke klase i privilegija.
Potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Milan Knežević rekao je da 10 godina privrednici bezuspešno pokušavaju da daju Vladi Srbije konstruktivne predloge za stimulisanje zapošljavanja.
Vlada predlaže sve ono što privrednici nisu tražili, i to su populističke mere - 90 odsto ekonomskih poteza Vlade Srbije su improvizacija i mere koje rešavaju, odnosno gase samo trenutne probleme, ocenio je Knežević. On je istakao da je program Asocijacije uključen u program SNS, a kao konkretne predloge, naveo je da mora da se prekine praksa plaćanja taksi, jer danas postoje 104 razna izdvajanja za firme, kao i da se PDV obračuvana na 30, a plaća na 60 dana. Knežević je istakao i da "u PDV niko ne sme da dira u ime populizma, jer na tome počiva budžet".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track