(VIDEO) SKANDAL: Brojač putnika pretukao starca jer mu je smrdeo!

Besneo u tramvaju

(VIDEO) SKANDAL: Brojač putnika pretukao starca jer mu je smrdeo!

Beograd -
Nasilniku je određen pritvor do 48 sati. On će biti udaljen s posla i protiv njega će biti podneta krivična prijava
1 / 4

BEOGRAD - Brojač putnika u tramvaju broj 2 u Dušanovoj ulici na Dorćolu krvnički je udarao nogom starca koji je pokušavao da uđe u vozilo.Mladić je uz povike: „Ajde, mrš! Beži, bre! Mrš napolje!“ tukao čoveka, a vozač tramvaja je u jednom trenutku pokušao da zatvori vrata i krene sa stajališta. Međutim, brojač je, koristeći i ruke i noge, uspeo da izgura putnika.

Kako Kurir nezvanično saznaje iz GSP, mladić se bahato poneo jer mu je starac smrdeo, a vozač je u izjavi naveo da nije video šta se dešavalo.

- Incident se desio oko 12 sati na stanici Braća Baruh, u tramvaju koji je išao iz pravca Pristaništa. O svemu smo obavestili policiju i mladić je priveden - rečeno nam je u Centru za planiranje urbanog razvoja, koji je i angažovao brojače putnika.

Nasilniku je sinoć određeno zadržavanje do 48 sati u policiji. U CEP kažu da su brojače angažovali preko omladinskih zadruga, koje su i vršile selekciju, te da je njihov posao samo da „sede kod vrata i broje koliko je putnika izašlo i ušlo na stanici“.

Batinanje... Strašne scene u centru Beograda
Batinanje... Strašne scene u centru Beograda

U Direkciji za javni prevoz Beograda naglašavaju da su preduzeli adekvatne mere protiv nasilnika.- On će u najkraćem roku biti udaljen s posla i protiv njega će biti podneta krivična prijava. Nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju, a obavestićemo javnost čim dođemo do novih podataka - izjavio je Stanko Kantar.

Zabrinjava i činjenica da niko od putnika u tramvaju niti onih na stanici nije ni pokušao da zaštiti starca, a incident su snimali telefonima.

ČinjeniceKO SU BROJAČI- Više od 500 brojača putnika angažovao CEP- Plaćaju ih 180 dinara po satu- Brojanje putnika počelo je 29. oktobra- Prednost je data studentima mlađim od 26 godina- U oglasu za ovaj posao traženi su „odgovornost, pouzdanost i preciznost u radu“

http://www.youtube.com/watch?v=W3NpsjI9v88

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track