BEOGRAD: Otvoren prvi salon za uklanjanje vaški!

Prvi u Srbiji

BEOGRAD: Otvoren prvi salon za uklanjanje vaški!

Beograd -
Poludeću od svraba i češanja potiljka i iza ušiju. Nervozna sam, ali me sramota da bilo kome otkrijem problem i pitam za pomoć, započinje svoju muku jedna od mušterija

BEOGRAD - Otvoren salon za uklanjanje neželjenih gostiju iz kose u Beogradu, prvi u Srbiji.

Spasavajte, vi ste mi poslednja nada. Ako mi ne pomognete, ne znam šta više da radim. Čini mi se da bodu bez prestanka. Poludeću od svraba i češanja potiljka i iza ušiju. Nervozna sam, ali me sramota da bilo kome otkrijem problem i pitam za pomoć. Ovako je, gotovo uplakana, Marija V. vapila za pomoć „s vrata“ salona za uklanjanje vaški iz kose. Nedavno otvoren, prvi u Beogradu i Srbiji, kažu, radi svakodnevno.

- Sedite, da pod velikom „lupom“ pogledamo kako su se „rasporedile“, koja su vrsta i koje boje, a zatim ćemo da ih se rešimo, prenose Večernje novosti.

Prema rečima Vladimira Gaćeše, vlasnika salona, ovim pregledom kose pod uveličavačem počinje tretman uklanjanja vaški. Kada se vidi koliko su se namnožile, da li samo na nekim delovima ili po celom vlasištu, kao i u kakvom je stanju koža glave, kosu, kaže, „operu“ odgovarajućim sredstvom. Ako je reč o deci, preparat je obično od mineralnih ulja, dok za odrasle koriste preparate koji sadrže piretroide ili permetin. Kosu, potom, isperu, i na poseban način nanose specijalni, gust balzam.

- Poslednji i najvažniji korak tretmana je tehnika iščešljavanja mokre kose gustim čeličnim češljem. On je „zakon“, čelična „inkvizicija“ za vaške. Ova tehnika, čak, tačno propisuje kako da se kosa podeli na „polja“, kao i kako i pod kojim uglom je „napadamo“ češljem. Samo iščešljavalje, pak, može da traje i do sat i po. Sve vreme kosa se posmatra pod velikom lupom, a ako je neophodno, koristimo i pincetu - otkriva Gaćeša.

Ne boji se Vladimir Gaćeša, vlasnik salona, da će vaške „odneti“ kući, a na pitanje kuda idu iščešljane vaške odgovara:

- Mrtve i umrtvljene su već posle tretmana gustim balzamom. A ako neka i preostane, sestra je vidi ispod uvećala i ukloni sa češlja, koji, inače čisti i ispira i tokom i posle tretmana. Završavaju, dakle, u slivniku. Nijedna ne preživi. U suprotnom nas dvoje bismo prvi „stradali“.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja