NEMAČKI VICEKANCELAR SRBIJI: Kojim poglavljem početi? Možete sa sva tri!
Foto: Tanjug

Zigmar Gabrijel u Beogradu

NEMAČKI VICEKANCELAR SRBIJI: Kojim poglavljem početi? Možete sa sva tri!

Politika -
Vučić je naveo da Srbija neće čak ni da pita kada će da budu otvorena poglavlja, ali da želi da to bude što pre - želja je i da se otvore najteža poglavlja poput 32 i kontrola finansija, 35 koje se tiče KiM, kao i 23 i 24, koja se bave vladavinom prava

BEOGRAD - Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel rekao je danas da je najvažnije u ovom trenutku za Srbiju da otpočne pregovore po poglavljima, a ne koje će poglavlje biti prvo, ali je istakao da je za nemačke privrednike, zainteresovane za ulaganja u Srbiju, najvažnije pitanje vladavine prava i pravne države.

"Ne treba debatovati o tome koje poglavlje prvo otvoriti. Možete da počnete sa sva tri (23, 24, 35). Moj savet je da počnete sa poglavljima koja su korisna i da se ne blokirate", rekao je Gabrijel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.On je naglasio da su, sa aspekta privrednika, najvažnija poglavlja 23 i 24.

Premijer Vučić je naveo da Srbija neće čak ni da pita kada će da budu otvorena poglavlja, ali da želi da to bude što pre. Kako je rekao, želja je i da se otvore najteža poglavlja, poglavlje 32 i kontrola finansija, 35 koje se tiče KiM, kao i 23 i 24, koja se bave vladavinom prava.

"To je nešto što je za nas važno - to su najteža poglavlja i hoćemo da ih rešimo na početku, a ne da ih ostavimo na za kraj", rekao je Vučić i podsetio da je i vlada na početku mandata odmah krenula u reformu i najteže mere, jer se samo na taj način ostvaruju rezultati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track